Idősek körében is hódít a Nintendo Wii

Milkovits Gábor, 2007. március 25. 07:51
A Reuters riportja szerint a nyugdíjasok körében is rendkívüli népszerűségre tehet szert a Nintendo új Wii játékkonzolja.
A Reuters tudósítói egy olyan nyugdíjas közösségben jártak, ahol már kipróbálták a konzolt, és az idősek többsége pozitív tapasztalatokról számolt be. A virginiai Greenspring Retirement Community otthonban lakó, 82 éves Ruth Ebert például két héttel ezelőttig a közelébe sem ment az unokája által oly kedvelt videójátékoknak, most azonban igen kellemes élménynek nevezte az általa kipróbált tenisz-szimulációs Wii játékot, annak ellenére, hogy a gép a végén legyőzte. Ebert kiemelte, hogy a távirányító használata erőteljesen felidézte benne a régi valódi játszmák emlékét.

A Nintendo célja az újszerű vezérlésű Wii-vel többek között éppen az volt, hogy a gyerekek, tizenévesek és fiatal férfiak csoportjain kívül más társadalmi rétegeket, a nőket és az idősebbeket is meghódítsa. A fenti példa alapján minderre jók az esélyei, és az eladási mutatók is ezt tükrözik, hiszen a gyártó alig győzi kielégíteni a konzolja iránt mutatkozó keresletet.
Kulcsszavak: Nintendo játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50