Ceruzaelemmel működő Philips mobiltelefon

Milkovits Gábor, 2007. március 31. 19:16
A Philips egy olyan mobiltelefont mutatott be, amely nem elég, hogy akkumulátora egy feltöltésével 10 óra beszélgetési, és 1 hónap készenléti időt biztosít, hanem mindez szabvány ceruzaelemmel még tovább bővíthető.
A Philips Xenium NRG készülékek a Techtium nevű, akkumulátor-kezelő csipeket gyártó izraeli cég technológiája révén képesek erre a mindeddig példátlan teljesítményre. A ceruzaelem (AAA) csatlakoztatási lehetőséget az Energizer-rel közösen dolgozta ki a Philips. A mobiltelefon egy átlagos másfél voltos elemmel további 3 óra beszélgetést tesz lehetővé, ráadásul újratölthető AAA akkukkal is kompatibilis, amelyek a fő akkumulátor feltöltésekor szintén újratöltődnek.

A fejlesztők szerint az akkumulátorok biztosította beszélgetési és készenléti idő nemcsak a felhasználók, hanem a szolgáltatók szempontjából is kiemelten fontos, hiszen lemerült mobiltelefonnal nem telefonálnak, nem sms-eznek, és nem is töltenek le különféle tartalmakat. A Philips egyelőre nem nyilatkozott a Xenium NRG készülékek egyéb jellemzőiről, illetve a forgalmazásról is csak annyit lehet tudni, hogy valamikor az idén lesznek kaphatók, meg nem határozott piacokon. A Philips mobiltelefonok jövője általában is bizonytalan, mivel a cég februárban bejelentette, hogy eladja üzletágának maradékát a kínai China Electronics-nak.
Kulcsszavak: Philips mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50