Új vállalatokkal bővült a BSA tagsága

forrás Prim Online, 2007. április 2. 12:55
Négy jelentős információtechnológiai cég, a Tekla, a Monotype Imaging, a CA és az EMC lett a vezető szoftver- és hardvergyártókat tömörítő Business Software Alliance (BSA) legújabb tagja.
A finn Tekla Csoport az építőiparban, az energiaellátásban és a közszférában alkalmazott szoftvermegoldások területének piacvezető cég. Az espooi székhelyű cég Finnország egyik legrégebbi szoftvergyártó vállalata, amely 1966-os megalapítása óta sikeresen építette ki nemzetközi tevékenységét. A Tekla Stuctures program ma már a világ 80 országában kapható és széles körű ismertségnek örvend. A Tekla a BSA európai, közel-keleti, afrikai, ázsiai és csendes-óceáni régiókban folytatott illegális szoftver ellenes küzdelméhez csatlakozott.

„A BSA tagság lehetővé teszi számunkra, hogy nemzetközi támogatással, a tisztességes verseny feltételeinek biztosítása révén védjük meg ügyfeleink befektetéseit. A BSA-val való szoros együttműködés révén építőipari felhasználóink körében még jobban kívánjuk tudatosítani, mennyire fontos, hogy termékeink legális változatait használják” - mondta Ari Kohonen, a Tekla elnök-vezérigazgatója.

A massachusettsi Woburnben működő Monotype Imaging világviszonylatban a digitális betűkészlet előállítás vezető vállalata. Az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában jelen lévő cég a BSA globális tagjaként csatlakozott a szervezethez, és a mintegy 85 országra kiterjedő, illegális szoftverhasználat elleni, illetve a stratégiai programok alakításában vesz részt. „A BSA-val való együttműködésünk révén tudatosítani kívánjuk, hogy a betűkészlet szoftverek is szellemi tulajdont képeznek, és ezen a téren is mennyire fontos a jogszabályoknak való megfelelés.” - mondta David DeWitt, a Monotype Imaging alelnöke. „Azáltal, hogy csatlakoztunk a BSA tevékenységének irányát formáló stratégiai tevékenységhez, segítséget kaphatunk abban, hogy a számítógép felhasználók helyesen kezeljék a betűkészlet szoftverek szellemi tulajdonjogának kérdését, és részesülhessenek az ebből fakadó előnyökből, így például a csökkenő technikai segítségkérés szükségletből és a javuló munkateljesítményből.”

A new yorki székhelyű, 15.000 embert foglalkoztató CA a világ egyik legnagyobb információ technológiai menedzsmentre szakosodott szoftvergyártó cége. A CA a BSA-nak a szoftver- és hardvergyártó cégeket tömörítő stratégia tanácsának lett tagja. „A BSA nemzetközi tevékenysége és stratégia formálási képessége révén a CA még hatékonyabban fog tudni működni a világ különböző országaiban.” - mondta Karen Myers, a CA észak-amerikai kormányzati kapcsolatokért felelős alelnöke. 

Az informatikai infrastruktúra technológiák és megoldások kifejlesztésének és előállításának vezető nagyvállalata, az EMC szintén a BSA stratégia tanácsi tagja lett. „A szövetséghez való csatlakozásunk lehetővé teszi, hogy azokkal a technológiai vállalatokkal tudjunk együttműködni, amelyek hozzánk hasonlóan kiemelten fontosnak tartják az információnak az üzleti életben elengedhetetlen védelmének tudatosítását.” - hangsúlyozta Jeffrey Nick, az EMC technológiai vezetője és rangidős alelnöke. Az EMC központja a massachusettsi Hopkintonban található, a cég több mint 31.000 embert foglalkoztat a világ mintegy 50 országában.

„A CA, az EMC, a Monotype Imaging,a Tekla és a BSA egyaránt úgy gondolja, hogy a szellemi tulajdon védelme, az online bűnözés elleni harc és a tisztességes kereskedelmi eljárások elősegítése nélkülözhetetlen a high tech iparág folyamatos innovációjának biztosításához.” - mondta Robert Holleyman, a BSA elnök-vezérigazgatója. „A CA, az EMC, a Monotype Imaging és a Tekla tagjaink sorába való belépése értékes együttműködést fog eredményezni. A BSA nagyon várja, hogy az új tagokkal együttműködve határozza meg a jövőben a legfontosabb stratégiai irányelveket, folytassa oktatási tevékenységét és tegye meg a szükséges jogérvényesítési lépéseket annak érdekében, hogy elősegítse az IT szektor növekedését szerte a világban.” 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50