Kkv alközponti megoldások VoIP-kiterjesztése költséghatékonyan

Kovács Attila, 2007. április 3. 15:14
Az eddig főleg IT outsourcing tevékenységéről ismert budapesti Navigator Informatikai Zrt. mai sajtótájékoztatójának két apropója volt: Novatel Communications néven a cég létre hozta új távközlési üzletágát, illetve kis- és középvállalatok (kkv-k) számára olyan, szoftver alapú VoIP telefon alközponti megoldást (illetve kiterjesztést) kínál, amelynek segítségével, a társaság szerint, akár 30 százalékos költségcsökkentés mellett a meglévő vállalati alközpontok a meglévő készülékek megtartásával továbbfejleszthetők, korszerűsíthetők. Az újdonságokat Juhász Lajos vezérigazgató, illetve Róka Tamás távközlési üzletágvezető ismertette.
Technológiai értelemben a társaság három megoldást ajánl. Az első: meglévő telefon alközpont illesztése analóg telefon adapterrel (ATA) a PSTN hálózathoz. Jellemzők: 2-24 fővonal, 2-3 hónapos megtérülés, számos extra szolgáltatás. A második: meglévő alközpont illesztése a Navigátor fejlesztésű, rugalmas konfigurálhatóságot biztosító Soft-PBX II. pc-s csatoló szoftverrel. További jellemzői: nincs szükség telefonok cseréjére, a megoldás tetszőleges számú fővonalra skálázható; a beruházási igény közepesnek ítélhető, de lényegesen kisebb, mintha a teljes alközponti rendszert kellene cserélni. A megtérülési idő: 3-6 hónap, több extra szolgáltatás (hangrögzítés, interaktív menürendszer, részletes híváslisták költséghelyekre bontva; GSM direkt beválasztás; hangposta, e-mailben is).

A harmadik: meglévő alközpont cseréje Navigátor által fejlesztett Soft-PBX I. nevű, VoIP alapú szotverre, ami ellátja az alközponti funkciókat. Jellemzők: a teljes kkv telefonhálózat cseréje; tetszőleges számú fővonal, skálázható megoldás, IP alapú telefonhálózat ahasonló tudású hagyományos alközponti rendszer árának a töredékéért; megtérülés 6-18 hónap, az extra szolgáltatások teljes (!) palettája elérhető.

A Navigátor szoftver megoldásai az összes ismert és jelentősebb alközponti rendszerre és telefonkészülékre alkalmasak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09