Újabb Java "Mesterkurzus": fókuszban az egyetemek

forrás Prim Online, 2007. április 5. 14:12
A Sun Microsystems Kft. bejelentette, hogy a nagy érdeklődésére való tekintettel Java témában újabb mesterkurzus tanfolyamot indít „Java Mesterkurzus 3” néven.
Az innovatív és immár bevált kezdeményezéssel a vállalat célja továbbra is az, hogy a megfelelő alapismeretekkel rendelkező szakemberek számára rövid idő alatt ingyenesen biztosítson a munkaerőpiacon keresett szaktudást úgy, hogy a cég a kurzus elvégzését követően, a tanfolyamot sikeresen elvégzőknek legalább egy évig a Sun-nál, vagy a Sun valamely partnervállalatánál munkalehetőséget biztosít. A jelenleg bejelentett ingyenes képzést megelőzően a vállalat már két ízben hirdetett meg „Mesterkurzusokat”, s a jelenlegi bejelentés is annak a bizonyítéka, hogy a modell kiváló eredménnyel bizonyított a hazai piacon.

„A továbbra is igen szigorú szakmai feltételek ellenére is nagyon nagy az érdeklődés a kurzusok iránt, és már most háromszoros a túljelentkezés a napjainkban meghirdetett „Java Mesterkurzus 3” tanfolyamra.” – nyilatkozta Kristóf Judit, a Sun Microsystems Kft. marketing igazgatója. „A „Java Mesterkurzus 3” tanfolyam különlegességét az adja, hogy a vállalat elsősorban az egyetemek frissen diplomázott szakembereinek ajánla a tanfolyamot annak érdekében, hogy  az egyetemen megszerzett ismereteket még nagyobb mértékben a piaci igényekhez finomítsa. A tanfolyamot elvégzők az egyetemi tanulmányaikat egy kéthónapos továbbképzéssel "megfejelve" a piacon azonnal és jó áron értékesíthető kurrens tudáshoz juthatnak.” – tette hozzá a vállalat marketing igazgatója.

A Java EE képzés során a Java programozási nyelv mélyebb megismerésén túl, olyan, az üzleti életben is jól hasznosítható gyakorlati tudásra is szert lehet tenni, mint a tervezési minták, Java fejlesztői környezet, valamint a szoftverfejlesztési módszertanok megismerése. A Sun a „Java Mesterkurzus 3” képzést az ezidáig bejelentett tanfolyamokhoz hasonló üzleti feltételekkel hirdeti meg. Az ingyenes tanfolyamon, melynek hossza 40 nap, és időpontja 2007. augusztus 27. és október 27. között lesz,  12 fő vehet majd részt. A jelentkezők közül kiválasztott jelöltekkel a Sun szerződést köt. Ennek értelmében számukra a képzés ingyenes, ugyanakkor vállalják, hogy a képzést követően legalább egy évig a Sun megbízásából – versenyképes jövedelemért – a Sun-nál vagy valamely Sun partnernél fognak dolgozni.
Kulcsszavak: oktatás Java Sun-hu

oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Élő adásban Király Júlia, Kürti Sándor és Mérő László beszélgetése a sikerről

Szeptember végén indul a KÜRT Akadémia, amelynek első klubrendezvénye a Marmara Hotel átriumában lesz szeptember 8-án (csütörtökön), 17:30 órától, ahol a KÜRT Akadémiai oktatói, Király Júlia, Mérő László és dr. Kürti Sándor beszélgetnek arról, hogy miként lehet sikeresen navigálni a világ jelenlegi kiszámíthatatlan széljárásában, és hogy milyen a jövő sikeres vállalata, vállalatvezetője. Ezt a beszélgetést a a KÜRT Akadémia Facebook oldalán az interneten keresztül is követhetik az érdeklődők.

2011. szeptember 7. 17:18

Mobilkommunikációs ismeretek egyetemi szinten

Közös, mobilkommunikációs ismereteket fejlesztő kurzusokat indít a Telekom és a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke. A regionális együttműködésnek köszönhetően megvalósuló előadássorozatok során felmerülő témák többek között a mobileszközök, a humán kommunikáció valamint az ezekre épülő alkalmazások világából kerülnek ki.

2011. szeptember 7. 12:54

Művészeti és műszaki alapképzés

A műszaki megoldások iránt fogékony diákoknak a Xerox „Karrier az iskolából” programja olyan szakmai lehetőséget kínál, amely révén a tanulók, miután elsajátítják a szükséges művészeti és műszaki alapokat, valódi digitális szakemberekké válhatnak.

2011. szeptember 5. 14:47

Komputer Klubház nyílt Miskolcon

Ma nyílt meg Miskolcon Magyarország és Közép-Európa első komputer klubháza. A Microsoft Magyarország közel 100 000 dollár értékű szoftveradománnyal, szakkönyvekkel és folyamatos technológia tanácsadással támogatja az új kezdeményezést. A miskolci Komputer Klubház az első ilyen közösségi tér, a következő várhatóan Kecskeméten nyitja majd meg kapuit 2012-ben.

2011. szeptember 2. 10:08

Nemzetközi szintű tananyagok az informatikus-képzéshez

Az - egyebek mellett a volt Kandót is magába olvasztó - Óbudai Egyetem, amely az egyetemi rangot 2010-ben érte el, mindjárt egyetemmé alakulásának évében - az Új Széchenyi Terv keretében - egy jelentős pályázatot is nyert.  A 75 millió forintos támogatásnak köszönhetően az egyetem oktatói az informatikai fejlődés szempontjából fontos területek szakemberképzéséhez dolgozhattak ki új, nemzetközi színten is egyedülálló tananyagot 2010 márciusa és a most kezdődő új tanév közti időszakban.

2011. szeptember 1. 19:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05