Nemzetközi Tetra konferencia Budapesten

Kovács Attila, 2007. április 5. 14:55
"Professzionális Mobiltávközlési Nap 2007" címmel rendezett egész napos nemzetközi Tetra-konferenciát ma Budapesten a Miniszterelnöki Hivatal Készenléti Szervek Irodája, a T-Mobile, a Pro-M Zrt. és a Tetra Forum Hungary Egyesület.
A magyarországi készenléti szervek híradásának korszerűsítése céljából kiépített, Tetra technológián alapuló Egységes Digitális Rádiótávközlési Rendszert (EDR) átadásának évfordulóján szervezett konferencián közel kétszázötven érdeklődő vett részt. A rendezvényt Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója, valamint Simon Géza, a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási informatikáért felelős kormánybiztosa nyitotta meg.

A plenáris szekció előadásainak témái: a hazai EDR kiépítésének sikere, hálózatépítési tapasztalatok (Kozma Béla, a Pro-M Zrt. vezérigazgatója és Tremmel János, a T-Mobile üzletági igazgatója); a Tetra technológia jövője, fejlesztése és piaci alkalmazásai (Phil Kidner, a Tetra Association vezérigazgatója); a Tetra készenléti alkalmazása és a holland rendszer üzemeltetésének tapasztalatai (Hans Borgonjen, Tetra Association Board Member), a finn Tetra hálózatok felhasználói tapasztalatai (Seppo Seitsonen Head of International Operation, Pöyry Telecom Oy); már van Tetra rendszerünk, de hogyan és mire használjuk (Fáy András, az EADS magyarországi cégvezetője); a rendszer- és készülékfejlesztés jövőbeni irányai (Sepura); A rendszer és készülékfejlesztés jövőbeni irányai (Fercom).

A délutáni szekcióelőadások között többek között a civil hálózatokhoz szükséges Tetra építési tapasztalatairól, a civil Tetra felhasználása területén felmerülő frekvenciagazdálkodási szabályozásokról tartottak előadást, valamint egy civil Tetra kisérleti rendszerről volt élő bemutató. A készenléti szekcióban pedig egy kerekasztal-beszélgetésre került sor.

A hazai EDR rendszer újdonságairól, a közeljövő fejlesztéseiről is hallottak a résztvevők: a hálózat mára 94 százalékos lefedettségű; a fővárosi metróalagutakban és az országban a levegőben ezer méter magasságig szintén biztosított a lefedettség; a Pro-M Zrt. most üzemeltetés-támogató szervezretté alakult át; bemutatták az EDR Pro-Mobil járműkövető (járőrkövető) rendszerét; az idei feladatok között találhatók terminál alapú adatátviteli szolgáltatások megteremtése (élő bemutató volt a konferencián az SDS alapú szolgáltatásokról), irányítási hatékonyságot növelő fejlesztések (pl. mozgó vezetési pontok, bevetés-irányítás), valamint a Pro-M és a T-Mobile közös tewrmékeinek a fejlesztése.
Kulcsszavak: Tetra konferencia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50