Az EU magasnak tartja a Microsoft licencdíjait

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 6. 20:35
Az Európai Bizottság méltánytalanul magasnak tartja a Microsoft által megszabott licencdíjakat, amennyiért az hajlandó kiadni a konkurenseknek a sokat vitatott protokollinformációkat.
A Financial Times betekintést nyert egy olyan uniós dokumentumba, amely a redmondi szoftvervállalat magas licencdíjaival foglalkozik. Ezek szerint az EU azt szeretné elérni a jövőben, hogy a Microsoft ne követeljen közel 6%-os részesedést a rivális cégek szerverszoftvereiből származó bevételéből abban az esetben, ha azok felhasználják a vállalat szabadalmait. Brüsszel szerint az 1%-os érték inkább elfogadható lenne, ám az volna a legnemesebb gesztus a redmondi vállalat részéről, ha ingyenesen megosztaná konkurenseivel a féltve őrzött protokollinformációkat. Az Európai Bizottság abban bízik, hogy a jövőben a konkurens cégek képesek lesznek majd mindinkább Windows-kompatibilis szerver-szoftvereket fejleszteni.

A Financial Times értesülései szerint a Microsoft április 23-ig reagálni fog a licencdíjak csökkentését célzó dokumentumra.
Kulcsszavak: EU Microsoft jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05