A DT elutasítja a Magyar Telekom eladása körüli spekulációkat

MTI Sajtóadatbank, 2007. április 10. 08:56
A Deutsche Telekom (DT) szóvivője elutasította a híresztelést, hogy a DT meg akar válni a többségi tulajdonában lévő Magyar Telekomtól, hogy részesedést szerezzen a legnagyobb orosz mobilszolgáltatóban.
"A DT nem kommentál piaci híreszteléseket" - mondta telefonon az MTI-nek Mark Nierwetberg, a társaság szóvivője. Hozzátette: René Obermann, a DT első számú vezetője március elsején ismertette a DT-érdekeltségek listáját, amelyeket a társaság el kíván adni. A listán szerepeltek spanyol, francia és amerikai érdekeltségek, "kelet-európai azonban nem, egyetlen egy sem" - hangsúlyozta a szóvivő. "Nem folynak tárgyalások magyarországi érdekeltségek eladásáról" - mondta egy vállalati forrás az MTI-nek.

Az orosz Sistema csoport ismét megkörnyékezte a Deutsche Telekomot - írta a német távközlési vállalattól származó információkra hivatkozva a múlt héten a Financial Times Deutschland. A lap szerint a szerteágazó tevékenységet végző orosz vállalat a vezető orosz mobilszolgáltatóban, a Mobile TeleSystemsben (MTS) lévő részesedését ajánlja a Deutsche Telekomhoz tartozó Magyar Telekomért cserébe.

A lap azonban hozzáfűzi, hogy az ajánlat nem kecsegtet sikerrel: ágazati elemzők úgy vélték, hogy a német vállalat vezetése meglehetősen szkeptikus az ajánlattal kapcsolatban. Ráadásul a Magyar Telekom eladása egy orosz csoportnak "feltehetően a magyar kormány elkeseredett ellenállását váltaná ki" - írta a lap.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50