Új minőség a számítógépes grafikában

Vista Platformnap fejlesztőknek

forrás Prim Online, 2007. április 10. 13:31
Hazánkban először kerül bemutatásra a számítógépes grafikai megoldások terén új minőséget képviselő Windows Presentation Foundation. A Windows Vistához és a .NET 3.0-hoz kapcsolódó megoldást a Microsoft rendszermérnökei gyakorlati példákon keresztül ismertetik az április 24-ei NetAcademia MesterQrzuson.
A világ legjobb szoftverfejlesztői már belevágtak a Windows Vista operációs rendszeren futtatható, grafikailag új minőséget képviselő háromdimenziós alkalmazások fejlesztésébe, a Windows Presentation Foundation (WPF) kiaknázásába. A Microsoft következő generációs prezentációs alrendszere integrálja a még szigetszerűen használt grafikus technológiákat, ezáltal látványosabb kivitelezést és a Windows programok vizuális aspektusainak fejlesztését teszi lehetővé. Így lehetőség nyílik arra, hogy honlapjainkat vektor- és raszteres grafikákkal, animációkkal, hang- és videóanyagokkal, valamint háromdimenziós alkalmazásokkal tegyük még professzionálisabbá.

A technológia megismeréséhez Magyarországon elsőként a NetAcademia Oktatóközpont egy konferencia keretében nyújt lehetőséget. A 2007. április 24-án megrendezésre kerülő Vista Platformnap című MesterQrzuson a Microsoft rendszermérnökei, valamint a NetAcademia szakértői mutatják be WPF lehetőségeit – ehhez a .NET 3.0 keretrendszert fejlesztői platforméként felhasználva. A konferencián számos példakóddal prezentálják, milyen új lehetőségek állnak mostantól a szoftverfejlesztők rendelkezésre. A MesterQrzus honlapján (https://www.netacademia.net/Mq.aspx) egyébként már most is közel kéttucat WPF-alapú alkalmazás tekinthető meg, így például az új MSN-ügyfélprogram, egy interaktív időjárástérkép vagy éppen a panorámakép-készítő.

Konferencia helyszín és időpont:
A konferenciára április 24-én 9-től 17 óráig az Andrássy Konferenciaközpontban (1062 Budapest, Andrássy út 62.) kerül sor.

Kapcsolódó webcímek:

A konferencia weboldala:
https://www.netacademia.net/Mq.aspx

A konferencia konkrét programja:
https://www.netacademia.net/mq.aspx?id=4
Kulcsszavak: grafika .Net Windows Vista

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05