A HP új technológiájú MFP vállalati nyomtatókat dob piacra

Kovács Attila, 2007. április 11. 19:01
A HP ma bejelentette a vállalati kategóriájú CM8060/CM8050 színes MFP-ket, amelyek a HP Edgeline technológiájára épülnek. Ezek a nagy mennyiségű irodai dokumentumnyomtatásra tervezett multifunkciós nyomtatók magasabb termelékenységet és alacsonyabb működési költségeket kínálnak a közepes és nagyvállalatoknak. A nagy teljesítményű funkciók olyan együttes kombinációját nyújtják, amelyek kulcsfontosságúak a végfelhasználók igényei szempontjából. Ilyen a nagy sebesség, a kategóriában legjobb működési költség és megbízhatóság, a  nyomatminőség és a felhasználóbarát használat. A HP továbbá ma bejelentette a HP Web Jetadmin 10.0 képalkotási és nyomtatási eszközpark-menedzsment szoftvermegoldás változatát, valamint a Vista-kompatibilis HP Universal Print Driver 4.0 for Windows meghajtót.
A bejelentéssel kapcsolatos mai budapesti HP sajtótájékoztatón Czinege László, a HP Magyarország képalkotási és nyomtatási üzletágának vezetője és Perjési Zoltán mutatta be az új technológiát, illetve válaszoltak a sajtó munkatársainak a kérdéseire.

A nyomtatási technológiaváltás néhány sarokköve: széles sebességi tartomány kielégítése; a sornyomtató technológia (a papír mozog az álló fejsor alatt) magas fokú bevezetése; a fénymásolási technológiáknak való megfelelés, a fekete és színes nyomtatás közötti árkülönbözet maximális csökkentése; egyszerű használat (annak ellenére, hogy a belső operációs rendszerrel is rendelkező nyomtatók bonyolultsága növekedett); minden szempontból menedzselhető berendezések. Fontos tudni, hogy az új HP nyomtatókat csakis szolgáltatásként lehet igénybe venni, a HP Magyarországtól, vagy partnerétől, a Color Spektrum Kft-től. Az ügyfelek bérelhetik vagy megvásárolhatják az új MFP-ket a HP-től a Managed Print Services szolgáltatás keretében többféle árazással, vagy választhatják a Smart Printing Services szolgáltatást. Havi 15-50 nyomat közötti igénybevétel esetére javasolják aaz új HP CM8060/CM8050 multifunkciós nyomtatókat. Négyszínű pigment alapú tinta (Vivera Office Ink) használható. A nyomatokat hivatalosan bevizsgálták és azok megfelelnek a legszigorúbb ISO archiválási előírásoknak. A szolgáltatási szerződésben rögzíthető három féle nyomatminőségi igény (professzionális; általános irodai; Color Accent).

A HP CM8060/CM8050 színes MFP eszközök valamennyi jellemzője azonos, ám a HP CM8060 Color MFP nagyobb nyomtatási sebességt kínál – maximum 60 oldal/perc fekete-fehér és 50 oldal/perc színes. A HP CM8050 Color MFP sebessége 50 oldal/perc a fekete-fehér, és 40 oldal/perc a színes oldalak esetén, normál papíron

A használat alapú árazással a HP szerint akár 30 százalékos megtakarítás is elérhető a színes nyomtatásnál és másolásnál. A HP más-más árat számít fel a professzionális színes, az általános irodai színes és a fekete-fehér oldalak nyomtatásáért. A HP új Color Accent funkciója tovább csökkenti a költségeket, mivel a fekete-fehér oldalak költségét számítja fel azoknál az oldalaknál is, amelyek csak kis mennyiségű színt tartalmaznak. Az új HP Vivera irodai tinták és rögzítőanyag gyorsan száradó, élénk színű képeket és éles kontúrú szöveget eredményeznek normál papíron minden nyomtatási sebességnél. Vízálló és még a normál szövegkiemelő toll használata esetén sem elmaszatolódó nyomatokat biztosítanak.

A tájékoztatón a Prím Online kérdéseire a következő további információkat adták a HP jelen lévő munkatársai:
  • május elején jelenik meg Magyarországon az első demokészülék;
  • június elejétől lesznek pontos hazai szolgáltatási árak, ekkortól kezdődik várhatóan a szolgáltatás;
  • idén Magyarországon a vállalatoknál mintegy 20-50 új MFP készülék használatba vételével számol a HP.
Kulcsszavak: printer HP

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50