Bemutatkozott a HP Magyarország ProCurve Networking üzletága

Kovács Attila, 2007. április 17. 18:08
Közel két és fél évvel megalakulása után ma tartott először sajótájékoztatót a HP Magyarország ProCurve Networking üzletága. Darvas Benjamin üzletágvezető bemutatta a termékportfoliót és új termékeket jelentett be. A ProCurve Networking termékei és megoldásai: LAN switchek, WAN routerek, vezeték nélküli eszközök, menedzsment szoftver termékek, illetve biztonsági, mobil és konvergens hálózati megoldások. A jelenleg 2+2 fővel működő üzletág mintegy 100-150 aktív viszonteladóval áll kapcsolatban, 2007 első negyedévében a legnépszerűbb eszközök a hazai piacon az új peremswitch eszközök (HP Intelligent Edge 3500, 5400), illetve menedzselt Edge switchek (4200 és 2800 sorozat). 
A sajtótájékoztatón bejelentett új és frissített termékek: A ProCurve Network Immunity Manager biztonsági menedzsment alkalmazás, amely hálózati anomáliák felismerésére és a rájuk való reagálásra képes, ezzel segítve az olyan fenyegetések elleni védekezést, mint a vírustámadások. A tervek között szerepel az egyszerűen használható ProCurve Network Access Controller 800 eszköz piaci bevezetése, amely a végpontok integritásának ellenőrzésével egészíti ki a vállalat biztonságos hálózat-hozzáférési megoldását. A ProCurve Identity Driven Manager (IDM) új, 2.2 verziója ingyenesen elérhető az IDM 2.0 felhasználói számára. Az IDM 2.2 együttműködik majd az új hálózati hozzáférés-vezérlővel, biztosítva a végpontok integritását, emellett megkönnyíti az üzemeltetést. Valamennyi ProCurve biztonsági termék része a ProCurve ProActive Defense védelmi stratégiájának, amely egyesíti a megelőző jellegű technikákat, így a széleskörű hozzáférés szabályozást az olyan új védelmi módszerekkel, mint a fenyegetések automatikus felismerése és a rájuk való reagálás.

A ProCurve Network Immunity Manager, amely a ProCurve Manager Plus 2.2 plug-in modulja, automatikusan felismeri a fenyegetéseket és reagál rájuk. A többféle forrásból, így például más gyártók biztonsági eszközeitől és a ProCurve hálózati berendezéseitől származó információk elemzésével a szoftver elősegíti a védekezést az ismeretlen és a már ismert vírusok támadásaival szemben mind a vezetékes, mind a vezeték nélküli hálózatokon. Ezen kívül átfogó jelentés készítésével járul hozzá ahhoz, hogy a vállalkozások eleget tegyenek a biztonsági előírásoknak.

A HP ProCurve hamarosan bemutatja a ProCurve Network Access Controller 800 vezérlőt, amely biztosítja a végpontok integritásának az ellenőrzését, egyszerűsítve a bevezetést, csökkentve a bonyolultságot. A méretezhető biztonsági megoldás várhatóan 2007. harmadik negyedévében kerül piacra.

A ProCurve továbbfejlesztette mind a Windows alapú biztonsági hálózatmenedzselő szoftverét, a ProCurve Manager Plust, mind pedig a ProCurve Identity Driven Managert. Az utóbbi a felhasználót, a használt eszközt, a helyszínt és az időt, valamint a kliens állapotát figyelembe véve, dinamikusan érvényesíti a biztonságra és a teljesítményre vonatkozó beállításokat. Az új ProCurve Manager Plus 2.2 továbbfejlesztett szabály (policy) alapú menedzsmentet, szabályozott hálózati teljesítményt, a megoldás támogatásához jobb információ elérhetőséget, tökéletesített termék skálázhatóságot és mindezek költséghatékony megvalósítását nyújtja mind a kisméretű, mind a nagykiterjedésű hálózatok számára. A ProCurve IDM 2.2, amely várhatóan 2007. harmadik negyedévében lesz elérhető, egyszerű integrációt biztosít a Microsoft Active Directory címtárral, egységes hozzáférés szabályozással és könnyebb menedzsmenttel, mind a vezetékes, mind a vezeték nélküli hálózatokon. Az IDM a felhasználóknak biztonságos, testre szabható hozzáférést nyújt a hálózati erőforrásokhoz a szabványos Radius alapú hitelesítéssel, ezzel biztosítva, hogy csak a jogosult felhasználók  férhetnek hozzá a hálózathoz. Az IDM 2.2 teljes mértékben kompatibilis a Microsoft Network Access Protection-el.

Június 1-jétól elérhető a ProCurve Network Immunity Manager 50 eszközre érvényes liszenc ára 4999 dollár;  a ProCurve Manager Plus 2.2 a korábbi verzió felhasználóinak ingyenes.
Kulcsszavak: ProCurve hálózat HP-hu

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50