Ingyen PC-k a blackPanthertől

forrás Prim Online, 2007. április 20. 10:55
PC-adományozási projektet indít a blackPanther Magyarország. A projekt lénye, hogy a rendszerbővítések során több száz vagy akár ezer olyan számítógép kerül leselejtezésre, ami másoknak akár az „első PC”-t jelentheti. A számítógépeket rövid karbantartás, javítás után kizárólag „blackPanther OS v5.2”-vel, teljes office, internet, grafikai, multimédiás csomaggal és további  legális szoftverekkel telepítve kaphatják meg a rászoruló szervezetek és személyek.
Az ingyen számítógépekre bármilyen oktatási intézmény, karitatív, nonprofit szervezet, illetve ezektől független, de  rászoruló mozgáskorlátozott vagy fogyatékkal élő avagy igényét nyomós indokkal alátámasztó személy pályázhat. Jelenleg 130 db felújításra váró számítógépre kapott ajánlatot a cég, melyekre már pályázni lehet. A pályázatok elbírálása minden esetben a rászorultság alapján történik, és a készlet a nyertes pályázók között kerül felosztásra. A gépek kiszállítása is ennek megfelelően akár a nyár végére elkezdődhet. A szervezetek többször is pályázhatnak egy egy készletre, amennyiben az igényük az első alkalommal nem került kielégítésre.

A pályázók folyamatos ellátásához nagyvállalatok, cégek, vállalkozók vagy akár magánemberek jelentkezését, támogatását, felajánlását várja a blackPanther Magyarország. A programba bekapcsolódók részére a blackPanther Magyarország az adomány nagyságának megfelelően médiaajánlatot biztosít.

A számítógépeket rövid bemutatkozó pályázat formájában lehet megigényelni melynek a formája:
  • Bemutatkozás
  • Cím és elérhetőségek,
  • Állandó kapcsolattartó személy megjelölése
  • Tevékenység bemutatás
  • Jelenleg birtokolt PC-k mennyisége
  • A meglévő gépek technikai paraméterei
  • Az azokon futtatott operációs rendszer, illetve szoftverek
  • Igényelt PC-k mennyisége
  • Felhasználási cél
  • Szoftverigény felhasználói szinten
  • Eddig felmerült informatikai problémák

A pályázatokat 2007 április 20-tól lehet elküldeni az info@blackpanther.hu címre „Pályázat” tárgyú, a  felajánlásokat pedig „Grátisz” tárgyú levélben.


A pályázat kiírásának on-line tartalma
Kulcsszavak: PC adomány opsys

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50