Fantasztikus színek a Samsung Tulipán tévéin

forrás Prim Online, 2007. április 25. 10:31
A Samsung legújabb, M87 sorozatú Full HD LCD tévéi a lehető legnagyobb felbontást nyújtják, amit egy LCD TV csak nyújthat. A szupertiszta képet egy speciális képernyő segítségével állítja elő a panel, amelynek köszönhetően a fekete még feketébb, a világos színek pedig még ragyogóbbak.
A Samsung új, Tulipán elnevezésű M87 Full HD LCD TV-jében a formatervezés és a technológia tökéletes harmóniája testesül meg. A letisztult, magasfényű fekete káva mögött az igazán mélyfekete színmegjelenítés biztosítja a még ragyogóbb színeket. A 1080p felbontás tűéles képét innovatív megoldások teszik még ragyogóbbá. A Wide Color Enhancer exkluzív technológia még tisztább és élettelibb színeket garantál a sötét és világos tónusú jeleneteknél egyaránt, a Mozifilm+ funkciónak köszönhetően pedig a DVD filmek gyors mozgásai is pontosan ugyanolyan folyamatosak és élesek lesznek, mint a lassú jelenetek.

Az új készülék egyedülálló abban a tekintetben is, hogy 15 000:1-hez dinamikus kontrasztarányú, vagyis már egy LCD TV is ugyan olyan jó kontrasztarányt nyújt, mint egy plazma TV. Ennek köszönhetően a lehető legtökéletesebb színátmenet érhető el a legvilágosabb és a legsötétebb színek és azok árnyalatai között.

Full HD élmények HDMI csatolón keresztül

A Tulipán TV-ken  3 HDMI csatoló található, 1 oldalt, 2 pedig a készülék hátulján. Ezeken keresztül akár Blu-ray, HD DVD lejátszó vagy játékkonzol is a TV-re köthető, de HD kamera, HD műholdvevő vagy digitális kábeltévé vevőegység is csatlakoztatható. Az új M87 LCD TV a nappali ékeként digitális multimédia központtá válik.

A TV szupertiszta képe a speciális (Super Clear Panel) képernyőjének köszönhető, ezáltal még élénkebbek a színek, mint korábban. A hagyományos LCD paneleknek azt a részét, amely elnyeli a belső fényeket, eltávolítják, miközben a képpontok számát a duplájára (+98%) emelik a Full HD felbontás (1920 x 1080) elérése érdekében. A képernyő fénye így könnyebben és tisztábban hagyja el a panelt. A szürkés árnyalatú fekete színt okozó külső réteg eltávolításával a televízió sosem látott mélyfekete színekkel, valamint az ezek által kiemelt élénk színskálával örvendezteti meg nézőit.

A Wide Color Enhancer szintén a ragyogóbb színek elérésében segít. A lehető legtermészetesebb színeket állítja elő világos képrészek esetén is, ami LCD TV-n eddig még nem volt látható. Főképp a kék és zöld színek tisztábbak a képernyő világos részein, ahol a hagyományos LCD televíziókon egyébként már kifakulnának.

A mozi szerelmesei is számtalan extra szolgáltatást kapnak. A Mozifilm+ technológia lehetővé teszi, hogy a gyors mozgások éppoly folyamatosak legyenek, mint a finom mozgások: a készülék megnöveli a másodpercenkénti képszámot, és megbecsüli a mozgás várható irányát, így a látott kép tökéletesen folyamatos.

Az új M87 sorozat a számítógépes játékok rajongóit sem hagyja hidegen. Számukra a Game Mode kínálja a tökéletesen folyamatos mozgást, hogy a legújabb 3D játékok is ugyanolyan élvezhetőek legyenek, mint a stratégiai vagy FPS összecsapások.

Egygombos vezérlés és elforgatható képernyő

A Samsung HDMI csatolón összekapcsolt szórakoztatóelektronikai eszközei akár egyetlen távirányítóval is vezérelhetők, ráadásul a képernyő jobbra-balra 20°-kal el is fordítható.

Az új Samsung M87 Full HD LCD TV-k 37", 40", 46" és 52" képátlóval kerültek forgalomba Magyarországon.
Kulcsszavak: Samsung TV LCD HD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15