Britney Spears már megint meztelenül

forrás Prim Online, 2007. április 25. 11:29
Sokadjára „próbálkoznak” emailen terjedő férgek azzal, hogy hírességek aktfotóit ígérgetik a levél tárgyában. Ezúttal azonban történt némi stratégiaváltás: a képek valóban ott vannak.
Valószínűleg kevés olyan botor felhasználó létezik már, aki a „Britney Spears meztelen képek” tárgyú emailt megnyitva akkor is rákattint a mellékletre, ha az egy futtatható fájl. A Panda Software azonban nemrég olyan email-férgeket szűrt ki az Internetes forgalomból, amelyek valódi képeket tartalmaznak mellékletként.

Valódiak abban az értelemben, hogy valóban .jpg kiterjesztésű képek – hogy valóban Spears kisasszonyt ábrázolják-e, az már más kérdés –, így sokan abban a hiszemben kattintanak rá, hogy nem ártanak vele maguknak. Nagyot tévednek!

A képekre kattintva ugyanis egy olyan folyamatot indítanak el, melynek során rosszindulatú kódrészletek töltődnek a gépükre, így óriási veszélynek teszik ki magukat. Az álca ráadásul azért is tökéletes, mert így a digitális bűnözők nem gyanús, a vírusirtók által könnyen felismerhető fájlokat küldenek, hanem ráveszik a felhasználókat, hogy ők maguk töltsék le a „poloskákat”.

A Panda TotalScan és NanoScan online alkalmazásaival a legtöbb ilyen próbálkozás utólag is kiszűrhető (www.pandasoftware.com/activescan és www.nanoscan.com), ennek ellenére nem árt az óvatosság.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09