Samsung 50' full HD plazmatévé Bluetooth-al

Milkovits Gábor, 2007. április 26. 08:00
A Samsung bemutatta a világ első Bluetooth-támogatással rendelkező televízióját, az 50 inch-es képátmérőjű, és a költői „PAVV Cannes SPD-50 P91 FHD” névre hallgató plazmatévét.
A teljes 1080p HD képfelbontást biztosító síkképernyős készülék a jobb képminőség érdekében a Samsung „Ultra DayLight” „Natural True Color” és „Real Motion Studio” technológiáival is fel van ruházva, amelyek a nappali fényben való láthatóságot, a színhűséget, illetve az élethű mozgások megjelenítését biztosítják. Mégsem ezek a készülék igazi újításai, hanem a Bluetooth, amelynek segítségével PC-t, fejhallgatót, vagy akár nyomtatót is lehet vezeték nélkül hozzácsatlakoztatni. A Samsung ugyan részletekkel egyelőre nem szolgált, azonban könnyű elképzelni például azt a helyzetet, amikor a tévé képernyőjén kimerevített képet azonnal, drótok és csatlakozók dugdosása nélkül kinyomtathatjuk, akárcsak ma a digitális fényképezőgépek és a megfelelő Bluetooth nyomtatók esetében.

A Bluetooth-kompatibilis Samsung plazmatévé egyelőre csak Dél-Koreában kerül piacra, szerény 4,3 millió won (kb. 835 ezer Ft) áron. A technológiai cégek hosszú távon nagy lehetőségeket látnak a Bluetooth UWB-vel kombinált verziójában, amely a mostaninál nagyobb távolságoknál is teljes körű kompatibilitást biztosíthat a vezeték nélkül összekapcsolt készülékek számára.
Kulcsszavak: Samsung TV Bluetooth

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15