Műholdas navigáció: Jobb irányítást sürget az EP

MTI Sajtóadatbank, 2007. április 26. 14:04
Az Európai Bizottság élvezni fogja az Európai Parlament támogatását a Galileo műholdas navigációs rendszer kiépítésével kapcsolatban felmerült legnehezebb kérdések megoldásában, ha átlátható, világos, tartható menetrend és megoldási konstrukció, vállalható finanszírozás kerül végre kimunkálásra, akár tárgyalásos úton, akár alternatív megoldással - biztosította a végrehajtó testületet a téma európai parlamenti jelentéstevője, Barsiné Pataky Etelka az EP strasbourgi plenáris ülésén folytatott eszmecserében.
Beszédének az MTI brüsszeli irodájához szerdán eljuttatott szövege szerint felhívta a figyelmet arra, hogy a rendszer megvalósításában mutatkozó késés súlyos károkat okozhat.

- Amit várunk: az hatékony, jobb irányítás, világos politikai felelősségvállalás a szükséges eszközök hozzárendelésével – szögezte le Barsiné. - Egyértelmű választ várunk a szükséges közösségi finanszírozásra és felelősségvállalásra. Világos választ várunk végre az európai űripar szereplőitől, a pénzügyi részvételre, a finanszírozás kétharmadának módjára, hiszen erről szólt a tenderkiírás.

Megemlítette a magyar képviselő azt is, hogy a Galileo az első közösségi infrastruktúra, ezért kíséri kitüntető figyelemmel az Európai Parlament. Az EP közel egymilliárd eurót szavazott meg a programra az idén kezdődött hétéves költségvetésben, de – mint Barsiné fogalmazott - "szeretnénk tudni, hogy mire és hogyan fogjuk felhasználni".
Kulcsszavak: EU műhold hírközlés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09