Pentax K10D 1.20 firmware frissítés

Széles Csongor, 2007. április 26. 14:33
A Pentax a K10D digitális tükörreflexes fényképezőgépéhez új firmware-t adott ki, amely nem hoz rendkívüli változást, mindössze biztosítja az új Pentax Remote Assistant 3 szoftverrel való kompatibilitást, azaz a számítógéppel távolról vezérelt fényképezést teszi lehetővé.
Ezt a funkció főleg a vadvilág fotózása közben válhat nagy hasznára a fotósnak, hiszen nem kell lessátorban kuporognia, illetve így nem kerül túl közel az állatokhoz. Azok a K10D tulajdonosok, akik nem frissítettek az 1.11 vagy 1.10 verziószámú firmware-re, azok számára az 1.20 verzió természetesen tartalmaz egy sor frissítést. A frissítéshez az innen letöltött programot csomagoljuk ki, majd a kicsomagolt .BIN fájlt egyszerűen másoljuk fel az SD memóriakártyára, a fényképezőgép bekapcsolása alatt tartsuk lenyomva a MENU gombot. Fontos, hogy teljesen feltöltött akkumulátorral végezzük el a frissítési műveletet.

Frissültek a szoftverek is

A K10D firmware frissítése mellett a Pentax a Windows Vistára való tekintettek frissített egy sor szoftvert is. Az egyik legfontosabb újítás a Vistára kifejlesztett Pentax RAW codec, amely lehetővé teszi, hogy a RAW típusú .PEF fájlokat egyéb segédprogram nélkül a Vistában is megnézhessük. A másik fontos újítás a már említett Pentax Remote Assistant 3, amely segítségével a K10D DSLR fényképezőgépeket távolról vezérelhetjük, ráadásul kettőnél több fényképezőgépet összehangolva irányíthatunk, vagy egyedileg is beállíthatunk intervallum, visszaszámláló vagy B módban. Végül, de nem utolsó sorban a Pentax megújította a Photo Browser és Photo Laboratory alkalmazásait is, amelyek új funkciókkal, újabb képzaj-szűrő és kromatikus aberráció-szűrő modulokkal gazdagodtak.

Pentax Photo Browser és Photo Laboratory frissítés


Pentax Remote Assistant szoftver


RAW Codec Windows Vista (32 bit) verzió
Kulcsszavak: Pentax kamera felhszoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50