A szalagos adattárolás visszatér

Kiss Ádám Zoltán, 2007. április 26. 20:44
Miután annyi szó esett a merevlemezek leváltására készülő flash alapú SSD megoldásokról, a Fuji meglepő módon egy szalag alapú rendszerrel hívja fel magára a figyelmet, mely kis mérete ellenére 800-1600 GB kapacitású.
A szalagos adattárolók mind a professzionális, mind az otthoni számítástechnikában a hőskor emlékét idézik fel. Ki ne látott volna legalább filmekben hatalmas szekrényméretű szalagos adattárolókat, vagy éppen egy Comodore kazettás kiegészítő egységeket. A Fuji eddig is filmes és egyéb rögzítési tapasztalatai alapján szalag szakértőnek számított, így nem kell félnünk a pizza méretű orsók visszatérésétől. A kis méretű eszköz 800-1600 GB fogadására képes, ami nem rekord ugyan, de nem is nevezhető éppen kevésnek. A megoldás azonban extra szolgáltatásokat is nyújt, mivel főként kiemelt vállalati és állami szervezeteknek készül, 256 bites AES titkosításra képes és ehhez nem elhanyagolható másodpercenkénti 120 MB-os adatátviteli sebességet garantál. Ezen kívül az archívumoknak kedvez, hogy készül egy WORM modell is, ez egy olyan sorozat, mely csak egyszer írható és nem törölhető, de tömeges olvasást is kibír.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50