Továbbgyűrűzik a visszahívási hullám: Acer noteszgépek

Kiss Ádám Zoltán, 2007. április 26. 21:12
Amikor már úgy tűnt, hogy a szektoron végigfutó tömeges visszahívási hullám már lecseng, az Acer jelentette be noteszgépei bevonását szintén esetlegesen lángra lobbanó akkuk miatt.
A legemlékezetesebb talán a Sony fiaskója a noteszgépeiben használt akkukkal, melyek túlhevülésre, sőt kigyulladásra is hajlamosak voltak. Az iparági elemzők már régóta rávilágítottak, hogy a rendkívüli árversenyben csak a nagyon nagy szériák gyártói maradhatnak állva, így sok egymástól teljesen független vállalat gépeiben ugyanazok a részegységek jelenhetnek meg, legfeljebb ha a felhasználó által is látható helyen vannak, másképpen felcímkézve. A Dell után az Acer is ebbe a csapdába futott bele, a vállalatkénytelen 27 ezer noteszgépét visszahívni és jelentős költséggel akkucserét végrehajtani, holott tulajdonképpen nem is az ő termékük a hibás. Igen, ebben az esetben is a Sony hírhedt akkuinak egy változatáról van szó, ezek mondhatják fel a szolgálatot. A cseréig a gyártó azt használja, hogy csak fali aljzatról üzemeltessük a noteszgépeket, megelőzve egy esetleges tűzesetet, vagy a PC károsodását.

Notebook/ Táblagép ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09