Barbie mp3 lejátszóval és online személyiséggel

Milkovits Gábor, 2007. április 28. 12:28
A Mattel egy igazi 21. századi Barbie babát dob piacra, beépített mp3-lejátszóval, illetve egy olyan szoftverrel, amellyel a babát internet-kapcsolatos PC-re csatlakoztatva, a lányok virtuális alteregót teremthetnek maguknak.
A hagyományos Barbie-tól erősen elütő külsejű, 10 cm-es hosszúságú, leginkább flakonra emlékeztető eszköz a Mattel állítása szerint 120 mp3, vagy 240 wma fájl tárolására alkalmas. A gyártó egy virtuális valóság-weboldalt indított a babához barbiegirls.com (http://www.barbiegirls.com/) néven, ahol a készülékre töltött szoftver segítségével egy saját személyiséget, úgynevezett avatar-t hozhatnak létre maguknak, amivel a rendkívül népszerű Second Life-hoz hasonló módon barangolhatnak, illetve különféle alkalmazásokat vehetnek igénybe, a chateléstől egészen az online virtuális üzletekig, ahol ruhákat vagy bútorokat „vásárolhatnak” avatar-uk számára.

A barbiegirls.com adatvédelmi megoldása csak az egymást legjobb barátnőnek választók számára engedélyezi a személyes adatok megosztását, emellett pedig kiszűri a csevegésből a csúnya vagy sértő szavakat, beleértve az olyanokat, mint a „hülye”, vagy a „gyűlöl”. Játékipari szakemberek szerint a formabontó Barbie sikerre van ítélve, mivel több a mai lányok körében népszerű dolgot, nevezetesen a zenehallgatást, a divatot, és az online élményt egyesíti magában. A termék a gyártó szerint 60 dollárba fog kerülni a tengerentúlon.
Kulcsszavak: játék zene mp3

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05