Intel Penryn processzorok a tervezettnél korábban

Széll Zoltán, 2007. április 29. 15:23
Az Intel már most kész a következő generációs, 45nm-es processzorok sorozatgyártására. Ez a tény maga után vonja, hogy a vállalat a tervezettnél sokkal hamarabb – több mint egy negyedévvel korábban – bocsátja ki a 45nm-es ’Penryn’ processzorok részleteit. Várható, hogy a Penryn lapkák hivatalos és végleges benchmarkjai, valamint részletes műszaki-technikai részletei már a harmadik negyedév elején nyilvánosságra kerülnek.
Mindezek ellenére a hivatalos információk szerint a 45nm-es processzorokat – egyelőre - csak a tervezett időponttól kezdve lehet majd megvásárolni. Az Intel szóvivője elmondta, hogy a 45nm-es Penryn család az asztali Core 2 Duo és Core 2 Quad, a mobil Core 2 Duo, valamint a két és négymagos Xeon processzorok új generációját foglalja magába. Az új Penryn lapkák nagy tömegben, a negyedik negyedévben és 2008 első negyedévben érkeznek.

Egyes ipari források szerint „be nem jelentett egyezmények” (NDA-k) alapján a 45nm-es processzorok ”elő-kibocsátása” és szétosztása július 15-i bevezetési dátummal kezdődik. Az „elő-kibocsátás” azt jelenti, hogy az Intel ezen a napon vezeti be az új processzorokat. Más források szintén megerősítették ezt a hírt. Az Intel ugyanis a második negyedév végére és a harmadik negyedév elejére ütemezte a CPU-k mintáinak szállítását.

 Ha az NDA időpontja pontos, akkor az Intel időben képes felkelteni az érdeklődést a következő generációs processzorok iránt. Ezt megelőzően a vállalat a harmadik negyedév elején kibocsátja az 1333MHz-es FSB-t tartalmazó asztali Core 2 Duo és még ennél is korábban – május első felében - a 800MHz-es FSB-vel felszerelt mobil Core 2 Duo lapkákat.

 A Penryn processzorok elő-kibocsátásának időpontja nagyon közel van az AMD négymagos ’Barcelona’ Opteron lapkák bevezetésének dátumához.
Kulcsszavak: processzor Intel

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50