Intelligens, automatizált nagyvállalati Linux-felügyelet

forrás Prim Online, 2007. május 7. 08:15
A Novell bemutatta a Novell ZENworks 7.2 Linux Management megoldását, amely biztosítja a vállalati Linux rendszerek irányelv alapú, automatizált telepítését és konfigurációját.
Az új verzió – amely támogatja a Novell SUSE Linux Enterprise 10 és a Red Hat Enterprise Linux rendszereket – az egyetlen olyan házirendalapú megoldás a piacon, amely több különböző fejlesztő Linux termékeihez kínál támogatást. A termék teljes életciklus-kezelést is biztosít, ezáltal az ügyfelek egyszerűbben telepíthetik, felügyelhetik és karbantarthatják a Linux-alapú erőforrásaikat. A bővített platformtámogatás és a továbbfejlesztett felügyeleti funkciók lehetővé teszik, hogy a ZENworks Linux Management terméket választó ügyfelek csökkentsék a Linux rendszereik felügyeletéhez szükséges időt és költségeket.

A ZENworks Linux Management legújabb verziója jelentősen megkönnyíti a Linux munkaállomások felügyeletét. Továbbfejlesztett vezérlői segítségével az ügyfelek gyorsan és egyszerűen telepíthetik, frissíthetik és felügyelhetik rendszereiket. Az új megoldás a vállalatok számára fejlesztett SUSE Linux Enterprise Server 10, valamint a Red Hat Enterprise Linux 3 és 4 operációs rendszereket futtató számítógépeket is támogatja, beleértve az Itanium, a Power PC és a zSeries sorozatba tartozó konfigurációkat is. Az új verzióban a távoli vezérlés együttműködik az online Novell Customer Center szolgáltatással, így gyorsabban elvégezhető a SUSE Linux Enterprise Server termékek frissítése és a Linux előfizetések kezelése. A továbbfejlesztett funkciók révén – melyek kiegészítik a Novell YaST telepítő eszközeit – a rendszergazdák egyszerre több, tűzfal mögött futó számítógépet konfigurálhatnak és frissíthetnek biztonságosan ZENworks kiszolgálóról, mellyel időt és energiát takaríthatnak meg.

Dell támogatás

A Dell továbbra is együttműködik a Novellel. Saját fejlesztésű ZENworks Linux Management Dell Edition rendszerfelügyeleti megoldását közvetlenül ügyfelei számára kínálja.

„A nyílt szabványokra épülő, integrált hardver- és szoftverfelügyelet csökkenti a Linux rendszerek felügyeletéhez szükséges időt és költségeket” – mondta Subo Guha, a Dell vállalati szoftverekért és rendszerfelügyeletért felelős részlegének marketingigazgatója. „A ZENworks Linux Management segít ügyfeleinknek gyorsan telepíteni, frissíteni és karbantartani Linux környezeteiket a hardverbefektetéseik gyors megtérülése érdekében. Ez a központosított rendszerfelügyeleti megoldás az informatikai műveletek gyorsabb kezelése mellett jelentősen növeli a termelékenységet a fizikai és a virtuális környezetekben egyaránt” – tette hozzá Guha.

A ZENworks Linux Management házirendvezérelt automatizálást alkalmaz, ezáltal jelentősen leegyszerűsíti a munkaállomások lezárását és felügyeletét a rendszergazdák számára. A termék új verziója fejlett csomagkezelési szolgáltatásokat kínál, amelyek új csomagtípusokat is kezelnek. Az új típusú csomagok bármely támogatott Linux rendszer szoftvereit és hardvereit képesek frissíteni. Emellett a Novell ZENworks 7.2 Linux Management központi felügyeletet biztosít a Linux-rendszerek teljes élettartama alatt.
Kulcsszavak: Novell Linux Dell

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09