A Microsoft mégsem akarja megvenni a Yahoo-t

MTI Sajtóadatbank, 2007. május 7. 09:05
Befejeződtek a tárgyalások arról, hogy az amerikai Microsoft megvenné a Yahoo ugyancsak amerikai internetes vállalkozást - a hét végén a Wall Street Journal című amerikai üzleti lap ezt egy az állítólago tárgyalásokhoz igen közeli forrásra hivatkozva közölte.
Minden esetre még pénteken a Yahoo részvényei a Wall Street-en erős 10 százalékkal drágultak annak az aznapi híresztelésnek a hatására, hogy a cégbekebelezésről folynak az egyezkedések. A két érintett vállalat mindazonáltal semmit nem közölt ezekről és számos elemző véleménye is az volt, hogy nem könnyen egymáshoz "passzintható" vállalatokról van szó, a Microsoft részben már sikerrel tevékenykedik a Yahoo által birtokolt területeken is. Azt azonban elképzelhetőnek tartják, hogy az online hirdetési vagy netes keresési piacon valamilyen megállapodást hoznak össze. De ezeken a területen sem érnek fel a Google lehetőségeihez, legfeljebb szívesen versenyeznének vele.

Pénteken írta a sajtó, hogy a Microsoft Corp. lépéseket tett a Yahoo Inc. megszerzéséért, a két cég újra megkezdte a tárgyalásokat, hogy összehozzanak "valamit" a rendkívül gyorsan növekvő Google Inc. ellenében. A két vállalat évek óta folytat informális megbeszéléseket, most azonban ennél többről van szó.

A New York Post úgy értesült, hogy a Microsoft már hónapokkal ezelőtt ajánlatot tett, ám a Yahoo visszautasította azt; az 50 milliárd dollárosnak nevezett ügyletről így most folytatódnak a megbeszélések. Tanácsadóként a Goldman Sachs befektetési bankot sejtik a háttérben.

A Wall Street Journal arról írt, hogy a két érdekelt cég a tárgyalások kezdeti szakaszában tart az egyesülésről vagy valamiféle összekapcsolódásról. Értékelése szerint a tárgyalások a Google erejét jelzik; az üzlet révén a Microsoft sokkal könnyebben érné el a hirdetőket online üzletágához.

A Google múlt hónapban vette meg 3,1 milliárd dollárért a DoubleClick Inc.-et, ezzel is gyorsítva nyomulását a grafikus hirdetési piacon; az üzletben a Google a Microsoftot és a Yahoo-t gyűrte le.
Kulcsszavak: Microsoft +céginfo Yahoo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09