Megérkeztek a Sigma SD14 DLSR kiegészítők

Széles Csongor, 2007. május 7. 13:28
Nem kell többé várni a Sigma SD14 digitális tükörreflexes fényképezőgépre fejlesztett kiegészítőkre. A Sigma két új autozoom-os nagy teljesítményű vakut mutatott be: az EF-500 DG Super és a Sigma EF-500 DG ST modellt. A nagyobb autonómia és a kényelmesebb fotózás várható a Power Grip PG-21 portrémarkolattól, amely két BP-21 akkumulátort képes fogadni. A drótnélküli RS-31 távkioldó makrózáskor vagy tele használatakor jön kapóra. Az RC-21 a drótnélküli távkioldó vezetékes alternatívája, az SAC-2 áramcsökkentő pedig a stúdióban lesz nagy segítség.
EF-500 DG SUPER (SA-STTL) vaku

A nagy teljesítményű EF-500 DG Super vaku 28-105mm fókusztáv között automatikusan zoomol, ráadásul intelligens S-TTL fénymérést is lehetővé tesz. Emellett az FP Flash funkciónak köszönhetően a megszokottnál rövidebb záridővel is képes együttműködni a fényképezőgéppel. Ez a funkció csak bizonyos fényképezőgépekkel használható. Az EF-500 DG SUPER vakut wireless vezérlővel is ellátták, vagyis nem kell feltétlenül a fényképezőgépen használni. Sigma, Canon, Sony, Nikon és Pentax fényképezőgépekkel is kompatíbilis.

EF-500 DG ST (SA-STTL) vaku

Szintén STTL fénymérést tesz lehetővé, a különbség mindössze az, hogy 15 grammal könnyebb és nem támogatja a wireless vezérlést és hiányzik a FP Flash funkció. Az automata zoom funkciót azonban megkapta, ráadásul a vaku fejét szintén 180°-ban elfordíthatjuk az EF-500 DG SUPER-hez hasonlóan. A legtöbb DSLR modellel kompatibilis.

PG-21 portrémarkolat

A portrémarkolat segítségével nemcsak a fényképezés könnyebb, hanem nagyobb autonómiát is biztosít, hiszen két BP-21 akkumulátort is képes fogadni.

RS-31 wireless távkioldó

A távkioldó önarcképek, vagy csoportképek fényképezésekor jöhet nagyon kapóra, valamint a tükörfelcsapó funkcióval párosítva csökkenthető a fényképek bemozdulása főleg makrózás vagy teleobjektívvel való fényképezés esetén.

CR-21 távkioldó

A CR-21 az RC-31 wireless távkioldó vezetékes és olcsóbb alternatívája. Használata csökkenti a hosszú záridővel készült felvételek bemozdulását. Éjszakai felvételekre, telézésre és makrózásra ajánlott.

SAC-2 áramcsökkentő

A SAC-2 áramcsökkentőnek köszönhetően nem kell attól félnünk, hogy lemerülnek az akkumulátorok, így a stúdióban, vagy ahol keveset kell a fotósnak mozognia különösen jól használható. A fotók számítógépre való átmásolásakor is jó szolgálatot tesz.

Az angol nyelvű részletes leírást itt olvashatjuk.
Kulcsszavak: Sigma kamera fotó

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05