A Postbank is a Novell megoldásait választotta

forrás Prim Online, 2007. május 8. 14:05
Németország egyik legnagyobb lakossági bankja, a Deutsche Postbank AG az összes asztali munkaállomásához kapcsolódó informatikai rendszerét Novell termékekre és megoldásokra cseréli a BHW Holding AG leányvállalatánál. Az átállás a csoportmunka-szolgáltatásokat, a munkaállomás-felügyeletet, a szoftverdisztribúciókat, a személyazonosság-kezelést és a fájlrendszereket is érinti. A magánügyfelek részére lakásfinanszírozási és lakástakarékossági szolgáltatásokat nyújtó BHW Holding szintén németországi székhelyű vállalat, amelyet a Postbank 2006-ban vásárolt fel.
A Postbank a BHW Holding leányvállalatánál még idén lecseréli az összes jelenlegi kiszolgálót Novell Open Enterprise Server rendszerre. Ezenkívül a BHW Holding 3500 irodai alkalmazottja és 4500 ügyfelekkel foglalkozó munkatársa tér át Novell GroupWise szoftverre, csatlakozva a Postbank 9000 munkatársához, akik jelenleg is a GroupWise levelező- és csoportmunka-szolgáltatásait használják. A BHW Holding irodai alkalmazottai által használt munkaállomások felügyeletét a jövőben a Novell ZENworks látja el. A Novell Consulting – amely a Novell szakértői támogató csoportja – az áttérési folyamat során teljes körű támogatást biztosít a Postbank szervezetének egészére.

A Novell Open Enterprise Server üzleti szintű alkalmazásokat biztosít a felhasználók számára, mivel tartalmazza mind a biztonságos hálózati szolgáltatások terén hosszú ideje vezető NetWare rendszert, mind a díjnyertes, nyílt forráskódú SUSE Linux Enterprise Server kiszolgálót. A Novell GroupWise egy teljes körű csoportmunka-támogatási szoftvermegoldás, amely e-mail, naptár, azonnali üzenetküldés, feladatkezelés, valamint kapcsolat- és dokumentumkezelési funkciókat biztosít a felhasználók számára. A Novell ZENworks Desktop Management használatával csökkenthető a Windows-alapú asztali és hordozható számítógépek teljes birtoklási költsége, így a rendszergazdák automatikusan, egyszerűen konfigurálhatják és frissíthetik a munkaállomásokat, valamint távolról háríthatják el az esetleges hibákat tűzfalon kívül és belül egyaránt.
Kulcsszavak: Novell bankszolg

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50