Új, hálózatba köthető Panasonic térfigyelő kamerák

Széles Csongor, 2007. május 12. 19:34
A digitális kamerák dinamikus fejlődése egyre több lehetőséget biztosít azon cégek számára, amelyek irodáikat, raktáraikat folyamatos megfigyelés alatt kívánják tartani. A Panasonic legutóbbi közleménye egy olyan új térfigyelő kamerákról számol be, amelyek nagyobb felbontású képek rögzítésére képesek, ezeket SD kártyán is képesek tárolni, valamint hálózatba köthetőek.
A topmodell BB-HCM515A modell plug-and-play csatlakozási lehetőséget kínál, az ethernet hálózatról veszi fel a működéséhez szükséges áramot (PoE), nagy felbontású videó rögzítésére képes (1280x1024 MPEG4/MJPEG). A BB-HCM511A modell már kisebb felbontású (640x480) videók rögzítésére képes, a BB-HCM531A modellt pedig a szabadtéri megfigyelésre ajánlja a gyártó. A kamerák által rögzített videók valós időben figyelemmel kísérhetőek az interneten keresztül. A berendezések ára relatíve kedvező, nem lépik át a 400-500 dolláros határt.

Az új térfigyelő kamerák 30fps mellett 640x480 felbontású videók rögzítésére képesek, az BB-HCM515A az 1280x1024 képfelbontásnak köszönhetően pedig már meghaladja az egy megapixeles bűvös határt. Az összes modell nagyon könnyen csatlakoztatható a PoE szabványnak köszönhetően pedig az ethernet hálózatról veszi fel a működéséhez szükséges áramot. A felhasználó a kamerák által rögzített videókhoz az interneten számítógép, PDA vagy mobiltelefon segítségével is hozzáférhetek, ez pedig nagy előrelépést jelent az ún. "zérótávú menedzsment" szempontjából. Újabb előny, hogy a hálózatba kötött kamerák nem igényelnek extra áramellátást, ezért olyan helyeken is működtethetőek, ahol nincs mód az áram elvezetésére, ugyanakkor megspórolható az esetleges áramkábelezés költsége is.

Az ethernet 10/100 típusú hálózatot használó kamerák által rögzített videót a kamerák saját weboldalain a világ bármely pontjáról figyelemmel követhetjük. A Panasonic hálózati kamerákba beépített szoftvernek köszönhetően megfigyelés céljára egy állandó weboldal is létrehozható az ingyenes Viewnetcam.com van más DDNS kompatíbilis szolgáltatás révén. Az így létrehozott weboldalt akár harminc felhasználó is lekérdezheti egy időben, ráadásul az egyes kamerákhoz való hozzáférést jelszóval és differenciált felhasználói jogokkal is szabályozni lehet, összesen 50 különböző felhasználónevet állíthatunk be.

A kamerák egyéb tulajdonságokkal is rendelkeznek, rögzítik például a felvétel dátumát, a hanggal ellátott videót SD memóriakártyára is mentik, beépített mozgásérzékelővel, kétirányú audio rendszerre rendelkeznek, és kedvezőtlen fényviszonyok között, sőt éjszaka is megfelelő minőségben képesek rögzíteni. Választható továbbá egy kétirányú audio rendszer, amely a beépített mikrofon mellett egy külső hangszórót is tartalmaz, csatlakoztatható más biztonsági berendezésekhez, például mozgás- vagy füstérzékelőkhöz, amely vészjelzés esetén e-mailt küld.

A BB-HCM515A, a BB-HCM511A és a szabadtéri BB-HCM531A modellek a kiválasztott forgalmazóknál már meg is rendelhetők az USA-ban. Az európai megrendelések esetén a helyi nagyobb Panasonic forgalmazóknál lehet érdeklődni.
Kulcsszavak: security kamera Panasonic

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09