IPS-1: behatolás-védelmi megoldás a Check Pointtól

Kovács Attila, 2007. május 13. 20:44
Az angol Check Point Software Technologies Ltd. bejelentette IPS-1 (a korábban az NFR Security-tól megvásárolt technológia) nevű behatolás védelmi megoldását. Ez valós-idejű támadások elleni védelmet, egyedülálló felügyeletet, az elemzésekhez szükséges részletes adatgyűjtést és rugalmas telepítést biztosít, lehetővé teszi a vállalatok férgek, rosszindulatú programok és más hibrid fenyegetések elleni védelmét.
Az NFR Security 2007. januári akvizíciója óta a Check Point sikeresen integrálta az NFR termékeit, szolgáltatásait és alkalmazottait a vállalatba és mindent megtesz, hogy az új technológiák révén ügyfeleinek és partnereinek a világ minden részén lehetősége legyen a Check Point  NGX Unified Security Architecture további bővítésére, illetve a vállalatok hálózati védelmének megerősítésére.

A Check Point integrálta az IPS-1-et a vállalat termékcsaládjának kulcsfontosságú biztonsági eseménykezelő komponenseibe – ennek köszönhetően immáron elérhető a SmartCenter's SmartView Tracker-en és az Eventia Analyzeren, ami lehetőséget nyújt a központosított naplózásra és a valós-idejű események közti összefüggések vizsgálatára. A Check Point ügyfelei az Eventia Analyzeren azonnal alkalmazni tudják a  Dynamic Update képességet, és így biztosítani tudják az IPS-1 támogatást. Ezzel lehetővé válik számukra, hogy egyetlen, már ismert biztonsági esemény-kezelő eszközt használjanak a kritikus biztonsági események megtekintésére, elemzésére és kezelésére. Mostantól az ügyfelek ugyanazon SmartCenter felügyeleti konzolról tudják nyomon követni az IPS-1, valamint a tűzfal és VPN eseményeket, ugyanakkor az Eventia Analyzer segítségével össze tudják vetni ezen eseményeket a Check Point, vagy akár egy harmadik fél termékeiből származó adatokkal. Mindezeken túl a SmartView Tracker révén az informatikusok biztosak lehetnek benne, hogy termékeik megfelelően működnek.

A Check Point is úgy látja, a működési hatékonyság egyre fontosabb az IT biztonsággal foglalkozó vezetők számára. Éppen ezért a behatolás-védelem következő generációjának arra kell összpontosítania, hogy a megfelelő információval lássa el a biztonsági folyamatokért felelős szakembereket. Az IPS-1-gyel vagy a hozzá hasonló egyszerű, proaktív védelmi mechanizmus használatával biztosítható a kritikus adatok védelme és az üzletmenet zavartalansága. Következmény: lecsökken a hálózati támadások kivédésére fordított idő, pénz és munkaerő.
Kulcsszavak: Check Point security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50