OpenID azonosítási rendszert támogató program a Sun-nál

forrás Prim Online, 2007. május 14. 14:04
A Sun Microsystems bejelentette új, az OpenID azonosítási rendszert támogató kezdeményezését. Az új kezdeményezéssel a Sun annak meghatározására vállalkozik, hogy milyen változtatásokkal és milyen módon lehetne az OpenID rendszert alkalmassá tenni szélesebb spektrumú üzleti és informatikai funkciók betöltésére.
Az OpenID nem más, mint egy decentralizált, webes alkalmazásokhoz kitűnően illeszkedő egyszeri bejelentkezési mechanizmus, amelynek segítségével a fogyasztók egyetlen belépéssel különböző webhelyekre juthatnak el, ilyen módon megoldva a kezelhetetlen mennyiségű belépési adat problémáját. Az OpenID megoldást jelenleg csak kis kockázatú tranzakcióknál – pl. blogok kommentálása – használják.

„Izgalmas feladat, hogy a jogosultságkezelés palettáját az OpenID használatának terjesztésével tegyük teljessé, mégpedig úgy, hogy a felhasználók önrendelkezési és kényelmi igényeinek teljesítése mellett a webes vállalkozások és közösségek könnyen meg tudjanak felelni a szigorú biztonsági és adatvédelmi előírásoknak” – mondta Kristóf Judit, a Sun Microsystems Kft. marketing igazgatója.

Ahogy a vállalatok egyre szélesebb közönség számára teszik hozzáférhetővé adataikat és szolgáltatásaikat, valamint tökéletesítik ezek használhatóságát, a decentralizált technológiák – mint amilyen az OpenID – vonzó megoldást adhat a felhasználói fiókok mérhetetlen szaporodása okozta problémákra. Fontos szemponttá válik a már működő rendszerekkel való integráció, amely legtöbbször vállalati használatra kifejlesztett technológiákat érint, amilyen az SAML és a Liberty Alliance által kiadott Identity Web Services Framework. Ügyfeleinek és partnereinek közreműködésével a Sun sokat tesz azért, hogy e technológiákat kombinálva, konvergenciájukat elősegítve a leghatékonyabb megoldás jöhessen létre.

A Sun 34 ezer alkalmazottja részére OpenID Provider szolgáltatást vezet be, amely megbízható rendszerként lehetőséget nyújt az OpenID-alapú azonosítás képességeinek igazolására. Akik a Sun-tól származó OpenID azonosítókkal egy OpenID azonosítót elfogadó webhelyet használnak, ezen az egyszerű és biztonságos módon Sun-alkalmazottként azonosíthatják magukat, és a weben bárhol hozzáférhetnek alkalmazotti kedvezményekhez és más különleges szolgáltatásokhoz.

A Sun OpenID Provider szolgáltatásának alapjául a nyílt forráskódú OpenSSO szolgált. Az OpenSSO projektre épülnek egyébként a Sun Java System Access Manager és a Sun Java Federation Manager termékei is, továbbá a Sun következő generációs címtárszolgáltatásait támogató, nyílt forráskódú OpenDS projekt is. Immár mindkét projekt rendelkezik OpenID-kiterjesztéssel is.

A Sun rövidesen dönteni fog arról, hogy milyen módon teszi OpenID-képessé saját webhelyeit, és hogyan biztosítja további termékek és platformok – például a Sun Web Developer Pack – OpenID-támogatását.

További információk a Sun OpenID kezdeményezéséről a http://developers.sun.com/identity weblapon találhatók.

A Sun jogosultságkezelő megoldásait itt ismerheti meg: http://www.sun.com/identity
Kulcsszavak: Sun

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50