MS: IT-vakáció a Balatonon diákoknak

forrás Prim Online, 2007. május 15. 12:25
A Microsoft Magyarország a nyári tanulmányi szünetben lehetőséget kínál a középiskolai hallgatóknak és a felsőoktatásban tanulóknak, hogy a mai világban a munkavállaláshoz illetve a továbbtanuláshoz szinte elengedhetetlen informatikai ismereteket megszerezhessék, és szakmailag tovább képezhessék magukat.
A tanulni vágyók az IT Vakáció elnevezésű egyhetes szakmai képzés folyamán fejlesztői és adminisztrátori tananyagok közül választhatnak, és megismerkedhetnek a Microsoft technológia legfőbb elemeivel.

A szakmai képzésen túl a Microsoft lehetőséget biztosít a szórakozásra is, ezért a tábor helyszínéül a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Tábort választotta, ahol sporteseményekkel, ügyességi versenyekkel színesedik majd az oktatási program. A nem szakmai programok között szerepel XBOX 360 bajnokság, PC lan party, filmvetítés, focibajnokság és természetesen felhőtlen pihenés és napozás is.

A tanfolyamok egységesen 5+1 naposak (ebből 5 nap képzés). A részvétel díja 25 000 Ft középiskolásoknak és 27 000 Ft a felsőoktatásban tanulóknak. A regisztrációs díjat teljes egészében a szállás és napi háromszori étkezés költségeinek fedezésére fordítjuk, a tanfolyam és a hozzá kapcsolódó eszközök és juttatások minden diák számára ingyenesek.
A kurzusok folyamán a résztvevők 5 nap alatt 25 órányi géptermi gyakorlaton vesznek részt; a felsőoktatási kurzusok július 15-27. között, míg a középiskolai tanfolyamok július 29–augusztus 10. között, 4 héten át folyamatosan kerülnek megrendezésre.

Az felsőoktatási kurzusok célja a hallgatók MCP (hivatalos Microsoft minősítés) vizsgára való felkészítése. A tanfolyam végén a tanulók vizsgán vesznek részt, és eredményük alapján 25 000 Ft értékű MCP vizsgakupont kapnak, amellyel a budapesti vizsgaközpontban azonnal levizsgázhatnak, és megszerezhetik a tanfolyamhoz tartozó hivatalos MCP minősítést.

A középiskolai tanfolyamok résztvevői már felsőoktatási tanulmányaik előtt megismerhetik a programozás alapjait, így felsőfokú tanulmányaik első éveiben eredményesebben teljesíthetik az akadályokat.

Bővebb információ és regisztráció: http://www.microsoft.com/hun/itvakacio/
Kulcsszavak: oktatás Microsoft-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50