Kitiltja az Xbox Live-ról a csalókat a Microsoft

Genda Csongor Zoltán, 2007. május 20. 18:40
A Microsoft kitiltja az Xbox Live-ról azon felhasználókat, akik módosításokat eszközöltek Xbox 360-as konzoljaikon annak érdekében, hogy a kalózjátékok is fussanak azon.
A redmondi konszern lecsap az ügyeskedőkre, és megakadályozza azon Live-tagok rendszerhez való hozzáférését, akik felülírták a játékgép DVD-meghajtójának Firmware-kódját. Általában a konzoltulajdonosok azért szánják rá magukat az efféle változtatásokra, hogy a crackelt game-eket is elindítsák a készüléken, ám mostantól mindezen felhasználókat szankcionálja a Microsoft. Abban az esetben tehát, ha egy ilyen módosított gépről csatlakozik valaki az Xbox Live-ra, egy hibaüzenetet kap, és onnantól kezdve soha többé nem csatlakozhat a meghekkelt konzollal a rendszerre. A tiltás természetesen csak a szóban forgó készülékre vonatkozik, nem pedig az Account-ra. Egy másik, módosításokon át nem esett konzolról újból bejelentkezhet majd a korábban már csaláson kapott tag ugyanazzal a felhasználónévvel.

A Microsoft képviselőinek elmondása szerint vállalatuk így akar fellépni a csalókkal szemben, és így szeretnék visszaszorítani a kalózjátékok terjedését.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05