Elegendő sávszélesség a teljes iTunes katalógus letöltéséhez 60 másodperc alatt

forrás Prim Online, 2007. május 21. 17:11
Az IBM ma egyidejűleg indította útjára a valaha készített leggyorsabb mikroprocesszort és kiemelkedően nagy teljesítményű új szerverét, amely a lapka előnyeinek kihasználásával átütő eredményeket kínál az energiamegtakarítás és a virtualizációs technológiák használata terén. Az új szerver az első olyan berendezés, amely képes az üzleti és műszaki teljesítményt jelző mind a négy nagyobb teljesítményteszt-sebességrekordjának beállítására.
A 4,7 gigahertzes, kétmagos Power6 processzor sebessége kétszerese az előző generációs Power5-nek, miközben körülbelül ugyanannyi energiára van szükség a működéséhez és a hűtéséhez. Ez azt jelenti, hogy a vásárlók az új processzor használatával vagy 100 százalékkal növelhetik a rendszer teljesítményét, vagy azt, hogy gyakorlatilag a felére csökkenthetik az áramfelhasználást.

A Power6 lapka processzorteljesítményével - 300 gigabájt/másodperccel - a teljes iTunes katalógus 60 másodperc alatt letölthető volna. Az új szerver azonban messze többet kínál, mint nyers teljesítményt: ez a világ leghatékonyabb középkategóriás konszolidációs berendezése. Speciális hardver- és szoftverelemeket tartalmaz, amelyekkel úgy használható, mintha egyetlen házban számos virtuális szerver lenne elhelyezve. Az új géppel évente akár 100 ezer dollárt is meg lehet takarítani az energiaköltségekből. Az IBM a berendezést a kevésbé hatékony szerverekkel rendelkező ügyfeleknek szánja.

Az új IBM System p 570 szerverbe épített Power6 processzor számos iparági „első helyezéssel” dicsekedhet:

  • Ez a legelső UNIX mikroprocesszor, amely képes hardverből decimális lebegőpontos aritmetikai műveleteket végezni. Ez hatalmas előny a bonyolult adózási, pénzügyi és ERP-programokat használó vállalatok számára.
  • A Power6 processzor az IBM 65 nanométeres technológiájával készült.
  • Fele végrehajtási idő, vagy az energiafelhasználás mérséklődik jelentősen.
  • Az alacsony feszültségű műveleteket nem támogató áramköröket saját „tápegységsínekre” elkülönítve az IBM jelentős mértékben csökkenteni tudta a lapka többi részének áramfelvételét.
  • A processzor akár 50 százalékkal is képes csökkenteni az energiafelhasználást úgy, hogy ez minimális hatással van a teljesítményre.

Az IBM a Power6 lapkát a System p és System i szervercsaládokban tervezi bemutatni.

A Power6 Live Partition Mobility funkciónak elkeresztelt technológia - amely még béta-állapotban van, de amelynek általános megjelentetését még ebben az évben tervezi a cég - lehetővé teszi, hogy a vásárlók az aktív virtualizált partíciókat átmeneti felfüggesztés nélkül helyezhessék át. Így a rendszergazdák egyfajta cseppfolyós, alakítható erőforrásként gondolhatnak a szerverek nagy csoportjaira, és nem kell az egyes gépekre speciális célú, különálló entitásokként koncentrálni.

A szolgáltatások frontján az IBM Global Technology Services olyan új implementációs, migrációs és felmérési szolgáltatás-termékek bevezetését jelentette be, amelyek segíthetik az új Power6 processzoros System p szerverrendszerek megtervezésének, megvalósításának és éles környezetbe integrálásának lerövidítését.
Kulcsszavak: processzor IBM

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Yettel: Új országos rekord született

2024. március 26-án több százan doboltak egyszerre Magyarország különböző pontjain, hogy hazai ütősrekordot állítsanak fel. A kísérlet apropóját az adta, hogy 30 éve indította el a Yettel – akkor még Pannon GSM néven – kereskedelmi szolgáltatását, amit a rekordkísérletben résztvevők egy országon átívelő, a mobilhálózat által összekapcsolt közös zenéléssel ünnepeltek meg. A mobiltársaság törökbálinti székházában és az ország több pontjáról 5G-hálózaton kapcsolódtak a helyszínek, és így a résztvevők egy új, hivatalosan is regisztrált országos rekordot állítottak fel.

2024. március 26. 17:11

Stabil áramellátás a Thermaltake tápegységével

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a Toughpower TF3 1550 W-ot, egy csúcskategóriás ATX 3.0 tápegységet, a nagy teljesítményű rendszerek teljes energiaellátására tervezve. A két fejlett, 12+4 pines kábellel kompatibilis, natív PCIe 12V-2x6 moduláris interfész az új technológiával stabilabb támogatást biztosít a következő generációs hardvereknek. A kiváló 80 PLUS Titanium hatékonyságával és az Intel szabványainál szigorúbb specifikációkkal a Toughpower TF3 1550 W kiváló minőségű és stabil áramellátást biztosít a túlhajtást kedvelők PC-ihez. 

2024. március 22. 16:11

A Note Air3 sorozat a tökéletes e-papír notebook a számodra!

Lépj be a jegyzetelés jövőjébe a Note Air3 sorozattal, ahol az innováció és az egyszerűség találkozása újradefiniálja a produktivitást! Akár a monokróm e-papír tűéles tisztaságára, akár a színek élénk sokoldalúságára vágysz, ezek a táblagépek páratlan írási élményt kínálnak, és arra tervezték őket, hogy növeljék a koncentrációt és a kreativitást. Csatlakozz a digitális jegyzetelés forradalmához és fedezz fel egy olyan világot, ahol a zökkenőmentes technológia találkozik az írás időtlen művészetével!

2024. március 21. 16:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05