USB minihűtő

Kiss Ádám Zoltán, 2007. május 21. 22:01
Nehéz olyan dolgot mondani, amit még nem kötöttek USB-re, a minihűtő mégis első a maga nemében.
Az USB kapu sikere minden várakozást felülmúlt, és ennek egyik fontos összetevője, hogy a kapun keresztül energiával láthatjuk el kisebb készülékeinket. A lámpák és töltők után a kevésbé logikus megoldások következtek, majd a hivatalnokok életét megkönnyíteni szándékozó minihűtő. Ez egy mindössze egyetlen, tipikus méretű alumíniumdobozos üdítő hűtésére képes készülék, mégis szinte azonnali sikerre számíthat.

A Brando terméke egyszerűen követi a legnépszerűbb hivatali igényeket, az automatából megvásárolt üdítőt tartja hidegen. Előnye, hogy semmilyen felhasználói ismeretet nem követel meg, egyszerűen rá kell csatlakoztatni egy USB kapura. Az elemeket sem tartalmazó eszköz 5 perc alatt képes 8,5 Celsius-fokra hűteni egy üdítőt, tehát viszonylag gyors, pedig mindössze 19,4x9x9cm méretű, és alig több egyharmad kilónál. A megfelelő technokinézet miatt még egy teljesen funkciótlan, de szórakoztató belső LED-et is tartalmaz, kinyitáskor ez kigyúl, mint az otthoni hűtő lámpája. A termék 30 dolláros árával nem éppen filléres tétel, de nem is megfizethetetlen, és a technika megszállottjai között gyors sikerre számíthat.
Kulcsszavak: újdonság USB

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

2024. március 11. 17:43

A Continental 2023-ban növelte eredményét és további javulást tervez idénre is

A Continental az elmúlt pénzügyi évben teljesítette terveit, így a DAX-on jegyzett vállalat a kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére is közelebb került középtávú céljaihoz. A geopolitikai helyzet, az inflációból eredő mintegy 1,4 milliárd eurós többletköltségek, az árfolyamhatások és a speciális szállítmányok magas kiadásai mind jelentős hatással voltak a teljesítményre. A Continental a 2023. decemberi tőkepiaci napon bemutatta az értékteremtés növelésére és a középtávú célok elérésére irányuló stratégiáját is.

2024. március 11. 11:26

Partnerséget kötött a Hisense és az Xbox

A Designed for Xbox Program keretében együttműködik a Hisense az Xbox-szal, így mostantól zökkenőmentesen lehet csatlakoztatni a tévégyártó csúcstechnológiás lézertévéit az Xbox készülékekhez. A két márka szoros partnerségének köszönhetően a több mint 100 hüvelykes óriáskijelzőkön is lehet élvezni az Xbox kínálatában elérhető mintegy 7000 játékot. 

2024. március 9. 16:55

A Continental első helyezést ért el az ADAC nyári gumiabroncs tesztjén

A Continental PremiumContact 7 gumiabroncsa első helyezést ért el a németországi ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club), az osztrák ÖAMTC (Österreichischer Automobil-, Motorrad- und Touring Club - Ausztria) és a svájci TCS (Touring Club Suisse) autóklubok közös, éves nyári gumiabroncstesztjén. A Continental által tavaly bevezetett prémium termék vizes és száraz útfelületen egyaránt az első helyet nyerte el, ezáltal 15 versenytársát megelőzve a 215/55 R 17-es méretben.

2024. március 6. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15