Casio Exilim EX-Z1200 már 12 megapixelen

Széles Csongor, 2007. május 23. 13:23
A Casio bejelentette új kompakt modelljét, amely az újabb gyártói őrületnek igyekszik megfelelni, amelyet a Sharp által gyártott 12 megapixeles képérzékelő indított el és a Sony W-200 és a Foxconn DS-C350 folytatott. A Casio Exilim Z1200 CCD-mozgató képstabilizátort, valamint automatikus nyomkövető autofókuszt, arcfelismerő funkciót és mozgáselemző modult kapott. A Z1200 3.0 megapixel felbontásra állítva 3 kép/mp sorozatfelvételre képes, ez pedig arról árulkodik, hogy a 4 pixelt kombináló technológiát használhatja, ahogy a Sharp által bejelentett képérzékelő is...
A vékony kialakítású, stílusos EX-Z1200-t a Casio kompakt fényképezőgépeinek legújabb zászlóshajójaként üdvözölhetjük, amely az elsők között dobott piacra ekkora felbontással rendelkező kompakt fényképezőgépet.

A 12 megapixeles felbontás mellett kristálytiszta nyomtatott képeket ígér a gyártó, ez nem is meglepő, hiszen ekkora felbontással már natív A3-as méretű képeket is nyomtathatunk. A képek élességét nem csak a megnövekedett pixelszám biztosítja, hanem a CCD-t mozgató képstabilizátor és az EXILIM Engine 2.0 képfeldolgozó processzor. Ezzel a kombinációval a gyártó szerint akár sportesemények megörökítését is megkockáztathatjuk, ugyanis a mozgásban lévő témák esetében azonnal üzembe lép a témakövető autofókusz és az arcfelismerő funkció, így attól sem kell félni, hogy az állandóan izgő-mozgó gyerekekről készült felvételeink homályosak lesznek.

Casio EX-Z1200 dióhéjban

  • 12,1 millió effektív pixel
  • CCD-mozgatás elvén alapuló képstabilizátor
  • Új fejlesztésű EXILIM Engine 2.0 képfeldolgozó mozgás-elemző modullal ellátott processzor
  • Egyéb bemozdulást megakadályozó fejlesztések:
a fényképezőgép automatikusan kielemzi a mozgó téma sebességét és irányítottságát és kiválasztja a megfelelő zársebességet és ISO értékeket,
az Anti Shake DSP a kéz remegését automatikusan kompenzálja, az ISO érzékenység és a zársebesség optimalizálásával.
videofelvétel módban elektronikus bemozdulás-kompenzációra is van lehetőség.
  • A tónusoptimalizáló funkció részletgazdagabb felvételeket eredményez főleg a fényképek világos és sötét részeinél, például részletgazdagabb és tónushelyesebb lesz felvételeinken az égbolt.
  • A témakövető autófókusz mozgó téma esetében is képes élesre állítani a felvételeket.
  • 3.0 megapixeles felbontáson 3 kép/mp-es sorozatokat készíthetünk.
  • A 2,8 inch átmérőjű LCD képernyő fényereje rendkívül jó, ennek köszönhetően pedig erős fényben is kiválóan megkomponálhatjuk vele felvételeinket.
Kulcsszavak: kamera Casio

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50