A kkv-szegmens a Samsung IT üzletág fő reménye

Kovács Attila, 2007. május 24. 17:03
Németh László, a Samsung Electronics Magyar Zrt. vezetője és munkatársai ma sajtótájékoztatón számoltak be a cég tavalyi éves és 2007 első negyedéves gazdasági eredményeiről, illetve bemutattá az idén várható legfontosabb monitor-, diszk- és nyomtatótermékeket.
Főbb hírek: egyre inkább a széles képernyős és Vista-kész monitorok eladása kerül előtérbe. Monitorértékesítés terén első helyen áll a Samsung Magyarországon, megelőzve az LG-t. 2007-ben 78 ezer darab LCD monitor eladásával számol a cég, ami 30%-os növekedést hozna 2006-hoz képest. A HDD diszkegységek terén a múlt évben értékesített 136 ezer darabot idén 5%-kal kívánják felülmúlni. Az IT üzletág termékeit illetően erősödnek a kis- és középvállalati eladások, míg a nagyvállalati és állami szektorban való értékesítések jelentősen visszaestek. Jelenleg a legjellemzőbbek az 1-10 darabos vásárlások. Térnyerés várható a Samsung új, UbiSync technológiájú monitorok eladásában. Megjelent a legvékonyabb, 0,74 mm-es monitorpanel, illetve már beépített webkamerás Samsung kijelző készülék is elérhető. Folyamatosan nő a monitorok kontrasztarányjellemzője (most 4000:1 a maximum), létezik már 1 ms-os válaszidejű periféria is. A multifunkciós nyomtatók értékesítése terén  első Samsung hazai részesedése 38%. A különböző nyomtatókészülékek hazai referenciái között megemlíthető a MÁV, Shell és több mint ezer okmányiroda. Újdonság a saját fejlesztésú No Nois színes technológia. A közeljövőben megjelenik a Samsung ML-1630szupervékony kivitelű fekete-fehér nyomtatókészülék.  

A magyar piacon a Samsung IT üzletágának termékei közül a nyomtatók és a monitorok a legmeghatározóbbak. A vállalat a mono lézernyomtatók szegmensében 13%-kal a piac második legnagyobb szereplője, míg a multifunkciósok piacán egyértelműen vezető szereplő: 2005-höz képest 2006-ra 52%-kos növekedést produkált a vállalat, így tavaly már 38%-al vezette a piacot. Magyarország kedvenc multifunkciós készüléke is Samsung-gyártmány: az SCX-4521F készülék tavaly 4500 eladott darabbal került az élre, míg a második helyen is Samsung-termék áll, az SCX-4200, 2700 darabos eladással. Egész Európát tekintve a Samsung Electronics Magyar Zrt. produkálta a legkiemelkedőbb növekedési adatokat az LCD szegmensben, és a magyar leányvállalat büszkélkedhet a legjobb nyomtatóteljesítéssel is. Az LCD monitorok piacán is megerősítette vezető szerepét a Samsung. A 2007-es első negyedévi eladási adatok a tavalyi év hasonló időszakával összevetve világosan mutatják, hogy főképp a 19” és nagyobb méretű, valamint a széles képernyős kijelzők területén volt szignifikáns a növekedés. A 19”-os wide-os monitorok eladását a Samsung például megtízszerezte, de a normál képarányú 19”-os monitorok eladása is 60%-kal növekedett 2006 Q1-hez képest. A  magyar vásárlók 24,7%-a választotta első helyen a Samsung monitorait, míg a soron következő gyártóét csupán 17,2%. Az első negyedévben eladott hagyományos, CRT monitorok 45,6%-a szintén Samsung gyártmány volt, amivel ezen a területen is piacvezető a vállalat.

A vállalat a mono multifunkciós piacon 38%-os részesedéssel vezető szereplő. A Samsung az idei év első felében lép be a színes multifunkciós készülékek piacára két új készülékkel. A CLX-2160N, mint a kategóriájában legkisebb színes lézeres multifunkciós egyéni és kisirodai felhasználásra is ideális, a CLX-3160FN színes multifunkciós lézerkészülék pedig a lehető legkülönfélébb irodai igényeket is kiszolgálja. A CLX-2160N készülék nyomtat, szkennel és fénymásol, mindezt színesben, és a lehető legkisebb helyigénnyel. Ez jelenleg a világ legkisebb és legkönnyebb színes lézeres multifunkciósa. Egyedi tonere 2000 fekete-fehér és 1000 színes oldal nyomtatására elegendő.  A CLX-3160FN percenként 4 színes és 16 mono oldalt nyomtat, illetve másol, 4800x4800 dpi felbontásban szkennel, 4 Mbájtos fax memóriája 200 gyorshívást tesz lehetővé, beépített modeme 33,6 Kbps sebességű. A No Nois technológiának köszönhetően hihetetlenül csendes készülék új, egyszerűen kezelhető tonerei egy mozdulattal cserélhetők, töltöttségükről a készülék programja folyamatosan tájékoztat. A nyomtatás akár számítógép nélkül is megoldható, hiszen a PictBridge és USB Direct Printing megoldások lehetővé teszik akár az USB háttértárról, akár memóriakártyáról vagy digitális fényképezőgépről való nyomtatást is. A szkenneléshez sincs szükség számítógépre, mert a mentett anyag bármikor továbbítható USB meghajtóra.

A Samsung monitorai között újdonságnak számít a SyncMaster 961BF LCD kijelző. Főbb jellemzői: high glossy fekete fényes lakkbevonat és a több ponton is hajlítható káva, 19” átmérő, a dinamikus 3000:1-hez kontraszt, a 300 cd/m2 fényerő és az elforgatható (pivot) képernyő. A multimédiás lehetőségek iránt érdeklődő fogyasztókat érdekelheti az új SyncMaster 225UW monitor. A szintén high glossy fekete fényes lakkbevonatú káva egy 22” átmérőjű LCD képernyőt ölel körül. A 700:1-hez kontrasztarány 300 cd/m2 fényerővel társul, a maximális felbontás pedig 1620x1050 pixel. Ami a monitort igazán egyedülállóvá teszi, az a beépített 2 megapixeles webkamera, és a mellette két oldalt helyet foglaló mikrofonpár. A Samsunga CeBIT 2007 kiállításon mutatta be a 940UX monitort. A készülék különlegessége, hogy 2.0-s USB porton is képes adatot fogadni a számítógéptől, sőt, USB csatolóján keresztül akár további öt monitor is összeköthető. A 19”-os monitor 1280x1024 px felbontású, a monitorba épített meghajtószoftver pedig automatikusan települ USB-n keresztül, így a felhasználók semmiféle kellemetlenséggel nem szembesülnek a megjelenítő használatakor. A monitoron természetesen DVI és D-sub csatolók is találhatók, amelyekkel többféle felhasználói igényt is kielégít.

A vállalat új Blu-ray író készüléke várhatóan ez év végén jelenik meg.
Kulcsszavak: monitor printer Samsung

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50