Iparági támogatást kapott egy új spamszűrő technológia

Kiss Ádám Zoltán, 2007. május 29. 10:40

Fontos lépés, hogy iparági támogatással a háta mögött indulhat útjára egy digitális aláírásokon alapuló spamszűrő technológia, mely végre valóban megoldást hozhat a mindent elárasztó levélszemét problémájára.

A The DomainKeys Identified Mail (DKIM) megoldását hivatalosan elfogadta az Internet Engineering Task Force (IETF). A döntés megváltoztathatja az elektronikus levelezés egész világát, és ennek éppen ideje is lenne. A különböző fejlesztők már eddig is nagy energiát fordítottak valamilyen nyomonkövethető megoldás kifejlesztésére. Az elektronikus kereskedelemben és banki tranzakciókban érdekelt cégek most is használnak olyan megoldásokat, melyek jelentősen lecsökkentik a levelek manipulálásának lehetőségét. Ezek azonban időről időre kijátszásra kerülnek, és nem szabványosított megoldások, így általános kiterjesztésük problémás lehet. A DKIM az IETF jóváhagyásával valóban olyan új szabvány lehet, mely előbb-utóbb a magánlevelezésben is hatékonyan használható, így a spamek szűrésének problémáját nagyban leegyszerűsítheti.

A gond általában a feladó címe, valamint a címsor manipulálása, illetve a visszakövethetetlenség. A DKIM ennek feloldására a digitális aláírások rendszerét használja. Ezenb kívül különlegesen erős titkosítást alkalmaz, így lehetetlen, vagy egyszerűen nem éri meg a feltörése. Ezzel minden esetben a valós feladó jelenne meg, és nem tudnának spammerek olyan megtévesztő leveleket küldeni, melyek például a Microsoft, az eBay, vagy éppen egy online banki szolgáltatástól érkezőnek tüntetik fel magukat. Mivel a spam okozta károk vállalati szinten dollármilliárdokra is rúghatnak nagyon fontos lépés egy olyan rendszer kidolgozása, ahol nem vesznek el a fontos levelek, de nem is játszható ki védelem egy kép-alapú spammel. Ehhez az új rendszerhez első lépés a DKIM szabványszintre emelése, amit az iparág többi képviselője is lelkesen üdvözölt.

Kulcsszavak: spam

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09