Megatrend: új Infosys-változat a láthatáron

Kovács Attila, 2007. május 29. 14:21

A Megatrend Zrt. mai sajtótájékoztatóján K. Szabó Imre elnök-vezérigazgató bejelentette, hogy ez év végére várható az Infosys V.4 megjelenése. Ismeretes, hogy az ismert ERP rendszer jelenlegi változata kisebb változtatásokkal 2002 óta van forgalomban. „Az Infosys V.4 megjelenésével egyre több olyan megoldás (pl. Megaportál keretrendszer stb.) épül be az alaprendszerbe, amely korábban kiegészítő szolgáltatás volt. Továbbá: igyekszünk minél több olyan konstrukciót kialakítani ügyfeleink számára, amellyel a gazdasági- és versenyhelyzetben finanszírozni tudják a projektjeiket, például pályázati lehetőségek vagy különböző pénzügyi konstrukciók személyre (vállalatra) szabott kínálatával” – mondta K.Szabó.

Az új Infosys V.4 főbb újdonságai: 100 %-os dinamikus ablakkapcsolat; modernizáltabb felhasználó felület; hierarchikus menürendszer; önálló riportkészítési funkció; kibővített jogosultsági rendszer;  egypontos bejelentkezés.

Az új ablakkapcsolat rugalmasabb átjárást tesz lehetővé az egyes modulok és az ablakok között. A használatával a felhasználó bárhonnan bármelyik ablakból elérhet majd egy másik ablakot, méghozzá a benne lévő lehetőségekkel és adatokkal együtt. Ennek segítségével kényelmesebbé válhat a rendszer használata. Az alkalmazott képernyőfelbontás nagysága módosul (új ablakok már 1024x768-as felbontás szerint készülnek), módosul az eszközsor kinézete, valamint viselkedése, változik az alapértelmezett színösszeállítás, illetve új betűtípus várja majd a régi és meglévő felhasználókat. Az eddigi klasszikus „Rendszer” menüt felváltja a képernyő bal oldalára kerülő, hierarchikus menürendszer, melyen a navigálás az eddigieknél sokkal kényelmesebb és érthetőbb lesz. Kibővül és módosul a paramétereket szabályozó párbeszédablak, illetve hibaüzeneteket megjelenítő ablak is (barátságosabb hibaüzenetek, kényelmesebb használat). Az önálló riportkészítés azt jelenti, hogy az Excel alapú Infosys riportok előre elkészített formátumának felhasználóbarát szerkesztése és tárolása is elérhetővé válik. Ezen kívül általános módon a képernyős táblázatok tartalma is lementhető lesz az Excel által értelmezhető formátum szerint. Lehetőség nyílik a korábbi jelszavak eltárolására, tiltott jelszavak zárolására, illetve a felhasználók által végzett műveletek részletesebb naplózására is. Az egypontos beléptetés biztosítja majd, hogy a felhasználónak nem kell az Infosys rendszerbe is bejelentkeznie akkor, ha már a Windows-ba egyszer ezt megtette.

A Megatrend Zrt. 1,5 Mrd Ft-os árbevétel mellett, 122 millió Ft üzemi, illetve 44 millió Ft adózás utáni eredménnyel (nyereséggel) zárta a 2006-os évet. (2005-ben az árbevétel 1,4 milliárd Ft, az üzemi eredmény pedig 90 millió Ft volt. A múlt évi eredmény közel 73%át saját termékekből (Infosys – 64%, ISecSec – 8%) realizálta a vállalat, míg a rendszerintegráció majdnem 28%-kal részesedett. Az idei évben (a romániai leányvállalattal együttesen) 2,0 Mrd Ft árbevétel és 330 MFt-os üzemi eredmény elérése a cél

Az Infosys Integrált Vállalatirányítási Rendszer felhasználói köre a 2006-os évben 10 új ügyféllel bővült, így jelenleg már több mint 200 cégnél használják az Infosyst. Ezek közül kiemelkednek: Aquarius-Aqua Kft., Novochem Kft., Haberkorn Kft.  Az államigazgatás területén a tavalyi évben nagyot ugrott előre a Megatrend Zrt. Többek között a Magyar Közút Kht.-nál és a Környezetvédelmi Minisztériumnál folytatott sikeres projekteket a cég.

Az államigazgatás területén közel 400 millió Ft árbevételt produkált 2006-ban a társaság.

K. Szabó szerint a Megatrend  és Infosys termékének versenyelőnye a termelésintegrációs képességekben van (lásd mezőgazdasági projektek). Továbbra is célpiac marad a kkv szektor. A Megatrend az államigazgatási területen 500 millió Ft-os árbevételt tervez 2007-ben. Filozófiája, hogy az államigazgatási projekteknél a versenyszférában használatos megoldásokat kell alkalmazni, ugyanazt a hatékonyságot kell elérni. Az illetékes döntéshozóknak át kellene venniük azt a szemléletet, hogy a közigazgatásban is minden egyes projektnek meg kell térülnie, ugyanúgy, mint a versenyszférában. „Az informatikai beruházás nem közpénztemető, hanem forrásteremtő kell hogy legyen” – mondta a vezérigazgató. A versenyszférában továbbra is célul tűzi ki a vállalat, hogy 10-20 új projektet megszerezzen idén.

Romániában egy stabil vállalkozást sikerült a Megatrendnek kialakítania, amely, bár 2006-ban 82 millió forintos árbevétellel még veszteséget produkált, idén azonban a tervezett 150 milliós árbevétel mellett 30 millió forintos nyereséget realizálhat. A Megatrend Románia tucatnyi Infosys ügyféllel rendelkezik már az ottani leányvállalat. Például az Axiál Kft. esetén a Megatrend Zrt. Infosys rendszere támogatja az anyacég, valamint a román és a szlovák leányvállalat tevékenységét.

A Prím Online, illetve a sajtó más képviselőinek a kérdéseire válaszolva, K. Szabó Imre elmondta, hogy a Megatrend15 év alatt 5 milliárd forintot fordított k+f tevékenységre;  a társaság ügyfelei összesen évi 1500 Mrd Ft értéket állítanak elő. A romániai IT-piac évi 20-30 %-kal növekszik. Az Infosys megjelenésese óta változatlan termékár mellett egyharmadára csökkent a vállalati bevezetések ideje.

Kulcsszavak: +céginfo Megatrend

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09