SAP-Novell: Közös Linux-támogatás

forrás Prim Online, 2007. június 4. 09:30

A Novell és az SAP együttműködésének további bővítésével hosszú távú támogatási és karbantartási rendszert kínálnak az SAP-alkalmazások nyílt platformjaként ajánlott Linux-rendszerekhez.

Az SAP és a Novell bejelentették, hogy kibővítik jelenlegi együttműködésüket: közösen biztosítanak támogatást az SAP-alkalmazásokat Novell SUSE Linux Enterprise Server rendszerén futtató ügyfeleik számára. A bejelentés értelmében az SAP-alkalmazásokat SUSE Linux Enterprise Server rendszeren futtató ügyfelek mostantól egyetlen támogatási belépési ponttal rendelkeznek az operációs rendszertől az alkalmazásokig, így számukra egyszerűbbé válik a támogatási problémák megoldása, illetve csökken a teljes birtoklási költség. A Novell által biztosított SUSE Linux Enterprise Server Priority Support for SAP applications” (SUSE Linux Enterprise Server elsőbbségi támogatás SAP-alkalmazásokhoz) karbantartási és támogatási csomag már  elérhető, és az SAP-alkalmazások teljes életciklusának kezeléséhez az SAP Solution Manager alkalmazáskezelő megoldással az SAP globális támogatási központjába integrálható. A megállapodással az SAP célja továbbra is az, hogy megfelelő támogatási rendszert biztosítson a nyílt szabványokra épülő, nyílt forráskódú és kereskedelmi szoftvereket futtató ügyfelek számára.

Az SAP és a Novell a jövőben közösen dolgoznak azon, hogy a SUSE Linux Enterprise Server rendszert tovább optimalizálják az SAP-alkalmazásokhoz, beleértve az SAP NetWeaver és az SAP Business Suite megoldásokat is. Emellett az SAP a SUSE Linux Enterprise Server platform használatát ajánlja az SAP-alkalmazásaikat Linux rendszerre telepítő ügyfelei számára. Az SAP Business Suite és a SUSE Linux Enterprise Server kombinációja biztosítja az SAP-alkalmazások felügyeletét a vegyes, nyílt forráskódú és kereskedelmi szoftverkörnyezetekben.

„Az ügyfelek választási lehetőséget szeretnének, és mivel legtöbbjük heterogén, nyílt forráskódú és kereskedelmi szoftvereket egyaránt tartalmazó informatikai környezeteket használ, felismertük az igényt egy gördülékenyebb szolgáltatási és támogatási rendszer kialakítására” – mondta Gerhard Oswald, az SAP AG igazgatótanácsának globális szolgáltatási és támogató tevékenységéért felelős tagja. „Az SAP hosszú ideje elkötelezett a nyílt forráskódú közösség felé, beleértve a kulcsfontosságú technikai szabványokat biztosító szervezetekkel végzett közös munkát a kereskedelmi szoftverekkel való együttműködés érdekében. A Novelllel kötött megállapodásunknak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy hosszú távú támogatási és karbantartási stratégiát alakítsunk ki az SAP-alkalmazásokat Linux rendszerre telepítő vállalatok számára” – tette hozzá Gerhard Oswald.

A SUSE Linux Enterprise Server SAP-alkalmazásokhoz kínált elsőbbségi támogatásának célja, hogy az ügyfelek kritikus fontosságú munkaterhelései esetében optimalizálja az ár-teljesítmény arányt, és mennyiségi kedvezményeket is tartalmaz a különböző alkalmazáskonfigurációkhoz. A további részletekkel kapcsolatban kérjük, látogassa meg a www.novell.com/sapsupport weblapot.

Kulcsszavak: Linux Novell SAP

linux ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Watson ereiben "Linux vér" folyt

A Watson – egy IBM által kifejlesztett szuperszámítógép – a „Jeopardy!” című, a magyarországi „Mindent vagy semmit” vetélkedőhöz hasonló televíziós kvízműsorban mutatta be képességeit a két korábbi bajnok, Ken Jennings és Brad Rutter ellen. Az összecsapás egy kétnapos bajnokság keretében zajlott, amelyet február 14. és 16. között sugároztak. A játék a Watson győzelmével zárult, az egymillió dolláros főnyereményt jótékony célra ajánlotta fel az IBM.

2011. február 20. 11:03

Altató - linuxban

Mit csinál a programozó, ha rábízzák a pár hetes gyermeke altatását? Végiggondolja a feladat lépéseit, kitalálja az algoritmust, és megírja a programot, mely bármikor, bármelyik gyereknél, korlátlan ideig futtatható. És közben a papa nyugodtan nézheti a meccset, vagy írhatja az újabb szoftvert!  (Legújabb videó-hírünkről a programutasítások is leleshetőek: http://video.prim.hu/video/altato-8211-linux-nyelven

2011. január 20. 12:55

Beszélő Linux (BeLin) látássérülteknek

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány évek óta fontos feladatának tekinti az esélyegyenlőség biztosítását az info-kommunikáció terén.

2010. május 17. 20:01

Kétezer nyílt forráskódú alkalmazás a közszektor számára

Az Európai Unió Open Source Observatory and Repository (az Európai Unió Nyílt Forráskódú Obszervatóriuma és Tárháza; OSOR.eu) mára a közigazgatás számára már több mint kétezer ingyenes és nyílt forráskódú alkalmazáshoz enged hozzáférést. Hamarosan magyar szoftverek is bekerülnek az OSOR tárházába.

2010. február 5. 16:43

Új, ingyenes openSUSE kezdőknek és haladóknak

Megjelent az openSUSE 11.2 legújabb kiadása. Az openSUSE 11.2 változata egy év fejlesztési munkáját, illetve a Firefox, az OpenOffice.org, a GNOME, a KDE és több mint 1000 nyílt forráskódú alkalmazás új változatát tartalmazza. Az openSUSE biztonságos és stabil Linux-alapú operációs rendszer, amely egyszerűen használható, és minden fontos komponenst tartalmaz, amire szükség lehet az asztali számítógépeken vagy a kiszolgálókon.

2009. november 30. 17:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05