Analóg kamera felhasználói is élvezhetik a digitális technológia előnyeit

Axis kompakt, videó kódoló Etherneten keresztüli tápellátással

forrás Prim Online, 2007. június 5. 12:10

Az Axis Communications bemutatta az ultra-kompakt AXIS 247S video szerverét, mely olyan helyeken ideális, ahol diszkrét vagy kis helyigényű megoldásokra van szükség, mint például üzletek, bankok vagy kormányzati épületek. A nagy teljesítményű AXIS 247S-sel egyszerű az installáció, mivel tápellátása biztosított ugyanarról az Ethernetről, melyen az adatok is közlekednek. Ezen keresztül a hozzá csatlakoztatott analóg kamerát is táplálni tudja, amivel szükségtelenné válik további csatlakozók kiépítését.

„Az AXIS 247S kompakt és rugalmas megoldást nyújt, mely integrálja a miniatűr vagy szabványos analóg kamerákat nagy teljesítményű, IP-alapú videó megfigyelő rendszerekbe.” - mondta Bata Miklós az Aspectis Kft. ügyvezető igazgatója, az Axis Communications magyarországi disztribútorának képviselője. „Ezáltal az analóg kamera felhasználói is hozzájuthatnak mindazon előnyökhöz, amit a digitális technológia nyújt.”

Az AXIS 247S átalakítja az analóg videostreameket teljes képsebességű digitális videóvá. A videó kódoló Motion JPEG és fejlett MPEG-4 tömörítésben tud egyidejűleg streameket szállítani, ezáltal képes optimalizálni a képminőséget és sávszélességet, valamint olyan beépített funkciókkal rendelkezik, mint videó mozgásérzékelés, egyirányú audió támogatás, amivel a felhasználó bele tud hallgatni egy adott helyszínbe, valamint audió érzékelő riasztás.

A kódoló kis méretéből, valamint Etherneten keresztüli tápellátásából kifolyólag a telepítés és a megfigyelőrendszer felállítása gyorsan és egyszerűen elvégezhető. Azáltal pedig, hogy az AXIS 247S-t az analóg kamerához közel tesszük, minimalizálhatjuk a képminőség romlást, ami akkor jelentkezne, ha a videót messziről koaxiális kábelen keresztül továbbítanánk és nem IP hálózaton keresztül.

Az Axis videó kódolók a piac legátfogóbb hálózati funkcióival rendelkeznek, optimalizálva a hálózati videó megoldások hármas kritériumát, mint biztonság, hatékonyság és kezelhetőség. Ennek kiváló példája az IPv6 támogatás, mely egyfajta biztosítékként szolgál az eszköz hosszútávú felhasználhatóságára.

Az AXIS 247S támogatja a piac legtöbb applikációs szoftverét az AXIS Application Development Partner programon keresztül, pl. a magyar fejlesztésű NetAVIS-t. A videó szerver az Aspectis Kft.-n keresztül már megrendelhető.

Kulcsszavak: IP hálózat videó Axis

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05