A rEVOLUTION Iroda ++ 7.1 az e-adóbevallást is támogatja

forrás Prim Online, 2007. június 7. 13:34



A múlt év szeptemberében jelent meg a rEVOLUTION több mint 600 cégnél használt Iroda++ ügyviteli rendszerének új, 7.0-ás főverziója, amely nem csupán megújult kezelőfelületet, hanem a további fejlesztéseket lehetővé tevő új adatstruktúrát is takart. Ennek a folyamatnak az újabb lépése a most piacra került 7.1-es verzió, amely a felhasználók visszajelzéseire építve az összes modulban a használatot segítő – összesen több mint 30 – újdonságot nyújt, köztük az elektronikus adóbevallásba közvetlenül importálható áfa-kimutatást és a negatív készlet kezelésének lehetőségét.

A felhasználók a 7.1-es változat új funkcióit a 7.0-ás verzióból már ismert tetszetős és praktikus központi kezelőfelületről érhetik el, amelyen – a modulok közti azonnali és automatikus adatáramlásnak köszönhetőn – egyszerűen oldhatók meg a több modult is érintő feladatok.

Az új lehetőségek közül – a teljesség igénye nélkül – néhány:

A Pénzügy Modulban az elektronikus adóbevallást segíti, hogy a programból az áfa-kimutatás egy olyan fájlba exportálható, amely utána az ABEV programba importálható. Az első körben kötelezettek (a tízezer legnagyobb adózó) után 2007. január 1-től már az egyéni vállalkozóknak is kötelező a bevallás elektronikus formában való beküldése az APEH Ügyfélkapuján keresztül. Az új rendszer számos adminisztrációs kötelezettséget jelent a vállalkozásoknak (regisztráció, megfelelő bontásban történő adatszolgáltatás). Az Iroda++ rendszer új funkciója segítséget nyújt abban, hogy az adminisztrációs terhek egy részétől mentesítse a bevallást készítő személyt.

A Kereskedelem Modulban immár lehetőség van Negatív készletkezelésre is, így amennyiben egy megrendelt termék közvetlenül a vevőhöz kerül szállításra, a vevői szállítólevél és a számla azonnal kiállítható a rendszerből, a bevételezés pedig rögzíthető később is.

A negatív készlet kezelése tipikus példa arra, amikor a mindennapi ügyvitel által gerjesztett igények és tapasztalatok ellentmondanak az elszámolási kötelezettség és az ügyviteli rendszerek szabályainak. Negatív készlet mellett a törvény által előírt FIFO (first in – first out) elszámolás nem futtatható le, a FIFO értékelés pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy a készletértéket a Főkönyvbe továbbítsuk, vagy az Elábét (Eladott áruk beszerzési értéke) pontosan kiszámíthassuk.

A Partnerkezelő Modulban a naptár nézetben megtekinthetjük, hogy adott napon kik ünneplik a névnapjukat, illetve az adott névnapra ráklikkelve a rendszer felhozza a partnerkezelőben rögzített kapcsolattartók közül azon személyek nevét, akiknek aznap van a névnapjuk. Közvetlenül ebből az ablakból e-mailt is küldhetünk részükre.

Az általános informálódást segíti, hogy a rendszer összes moduljában az áttekintő ablakokon új mezők jelentek meg, amelyekben láthatjuk, hogy melyik felhasználó rögzítette az adott bizonylatot, mikor történt a rögzítés, ki módosította utoljára és mikor volt az utolsó módosítás. Ezen mezőkre ugyanúgy tudunk keresni illetve szűrni, mint a bizonylat többi mezőire.

A Súgó/Névjegy menüben a verziószámra kattintva megnézhetjük, hogy milyen elérési útvonalon találjuk meg az adatbázist, információt kapunk az adatbázis méretéről illetve arról is, hogy melyik törzsadatból, bizonylatból mennyit rögzítettünk az adott cégben.

Az Iroda++ új változatáról további információk a www.revolution.hu oldalon találhatók.

Kulcsszavak: ERP ügyvitel Revolution

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09