Részletek az új Sony PSP-ről

Milkovits Gábor, 2007. június 9. 08:50

A sajtóban márciusban jelentek meg először hírek arról, hogy a Sony hamarosan megújítja hordozható PlayStation Portable játékgépét, most pedig néhány részlet is napvilágot látott az átszabott  készülékről.

A Kotaku értesülése szerint az egyik legfontosabb változás az, hogy az új PSP a mostaninál jóval élesebb képet adó LED kijelzőt kap, ami egyúttal hozzájárul ahhoz is, hogy a játékgép a jelenleginél mintegy négyszer tovább bírja majd akkujának egy feltöltésével. Újdonság még a 8 GB belső flashmemória, illetve az újratervezett D-Pad és kezelőgombok, amelyek kezelhetőbbek lesznek és jobban is emlékeztetnek majd a PlayStation konzoloknál megszokottakra. A Sony gyorsít az UMD meghajtó beolvasási sebességén, és fontolgatja a beépített kamera ötletét is, habár ez utóbbi a várható megtérülés függvénye. A Kotaku hírforrása szerint az érintőképernyőre várnunk kell majd a PSP utódjáig, vagyis a következő generációs Sony hordozható játékgépig.

A Kotaku szerint a megújult PlayStation Portable gyártása heteken belül megkezdődik, és a készülék hivatalos bemutatójára az idei E3 kiállításon kerül majd sor. A forgalmazás augusztusra várható, legalábbis a tengerentúlon, ahol 170 dollár körüli összeget kell majd kifizetni a játékgépért. A Sony egyelőre nem erősítette meg hivatalosan a hírt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05