Az Acer a PC piac harmadik legnagyobb gyártója

forrás Prim Online, 2007. június 10. 19:37

A Gartner elemző cég adatai szerint az idei első negyedévben 6.8 százalékos piaci részesedésével az Acer a világ harmadik legnagyobb PC gyártója. A pozíciót a vállalat elsősorban eladásainak az elmúlt évben produkált 46,1 százalékos növekedésével érte el.

A Gartner 2007. első negyedéves, előzetes adatai szerint a számítógépek világpiaca 8.9 százalékos növekedést mutat 2006. ugyanezen időszakához képest. Az Acer tavalyhoz képest 46.1 százalékos növekedési rátát teljesített − ez ötszöröse a teljes piaci növekedésnek, és a legjobb teljesítmény az IT ipar öt legnagyobb gyártójának mezőnyében.

A vállalat a legjobb eredményt a notebook piacon érte el, és továbbra is elsősorban itt erősít. A cég most dobta piacra két új, formabontó notebook családját, melyek a már hagyományosan magas felszereltség mellett külsejükkel is kétségkívül alkalmasak újabb vásárlók elhódítására.

Az Acer megőrizte vezető pozícióját az EMEA notebook szektorában, és vezető gyártó Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban, Oroszországban, Csehországban, Lengyelországban és Svájcban. Ugyanezen szektorban a második legnagyobb gyártója Németországnak, Hollandiának, Ausztriának, Belgiumnak, Dániának, Görögországnak és Dél-Afrikának.

Kulcsszavak: +céginfo Acer

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50