Erőszakos videójátékban szerepel egy angliai katedrális

Milkovits Gábor, 2007. június 11. 21:14

Az Anglikán Egyház a Manchesteri Székesegyháznak, mint virtuális helyszínnek a Sony „Resistance: Fall of Man” című PlayStation 3 videójátékából való eltávolítását szorgalmazza.

A játék során az északnyugat-angliai nagyváros anglikán székesegyháza lövöldözős jelenetek helyszínéül szolgál, ami nemcsak pusztán a templom ilyen profán célra történő felhasználása miatt váltotta ki az Anglikán Egyház haragját, hanem amiatt is, mert éppen az utóbbi időben látványosan elszaporodtak az utcai fegyveres összetűzések Manchesterben, ráadásul több áldozat gyászszertartását éppen az épületben tartották. A Sony azzal védekezik, hogy egyrészt minden szükséges engedélyt beszerzett a valós helyszínek felhasználásához, másrészt pedig a játék nem realisztikus utcai bandaháborúkat, hanem idegen lények invázióját modellezi. Az egyháziak mindezek ellenére valódi kompenzáló lépéseket várnak a japán székhelyű elektronikai óriástól, amelyeket egy a Sony-nak később elküldésre kerülő levélben részleteznek majd. David Marshall, a Manchesteri Székesegyház szóvivője közölte, hogy követeléseik nagy vonalakban a következők:

-    Kérjen bocsánatot a Sony a katedrális felhasználásáért.
-    Vonja ki a teljes játékot a forgalomból, vagy pedig a templom belsejét ábrázoló képek eltávolításával változtassa meg.
-    A játék forgalmazásából származó nyereségből tegyen a cég jelentős adományt a székesegyház oktatási/nevelési részlege javára, hogy hatékonyabb munkát végezhessenek a 18-30 évesek körében.
-    A Sony támogasson más, szintén a bűnözés ellen küzdő manchesteri szervezeteket is.

A Sony részéről egyelőre azt nyilatkozták az ügyben, hogy igyekszenek felvenni a kapcsolatot a székesegyház illetékeseivel, hogy jobban megértsék aggodalmaikat.

Kulcsszavak: jog játék Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50