eRégió díjat hozott létre az eTransylvania Egyesület és az RMDSZ

forrás Prim Online, 2007. június 13. 17:51

Ma már nem lehet a fiatalok említése nélkül beszélni az informatikáról, a technológia része az életüknek, a tudásuknak. A fiatalok a legnyitottabbak az új technológiák iránt és ők azok, akik innovatív fejlesztéseket igényelnek. Éppen ezért idéntől Nagy Zsolt kezdeményezésére és támogatásával eRégió díjat hoz létre az eTransylvania Egyesület és az RMDSZ.

Az egyesület célja segíteni a romániai és ezen belül a romániai magyar információs társadalom kialakítását, mint a térség felemelkedésének zálogát. Az eRégió díj létrehozásával azokat a diákokat kívánják támogatni, akik már eredményeket mutattak fel az informatika területén.

Idén tíz erdélyi iskola tizenkét diákja kap eRégió díjat. Az oklevél mellé egy USB adattároló, egy Windows XP csomag és egy Encarta digitális enciklopédia jár. Elsőként Szakáts István, a marosvásárhelyi Bolyai Líceum végzős tanulója vehette át a díjat Tóth Elemértől, az eTransylvania Egyesület elnökétől.

„Reméljük, hogy díjunk ösztönzőleg hat a végzősökre, és a következő években további fontos eredményeket érnek el, és olyan fejlesztésekben vesznek részt, amelyeknek köszönhetően mindannyiunk élete, környezete jobbá, modernebbé, fejlettebbé válik”- fejtette ki az eTransylvania Egyesület elnöke.   

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09