Új generációs webtechnológiát integrál az Arcus

forrás Prim Online, 2007. június 17. 12:30

Kulcsfontosságú, az internetes fejlesztések jövője szempontjából meghatározó eszközt fejleszt a Microsoft. A CEE Remix 2007 konferencián bemutatott Silverlight technológia egyik első hazai alkalmazása a Szépművészeti Múzeum gyűjteményeit mutatja be.

A Microsoft által frissen bemutatott Silverlight interaktív felhasználói felületek - website-ok, online hirdetések vagy más interaktív interface-ek – elkészítésében nyit új távlatokat. Fő jellegzetessége, hogy a videó- és 3D megjelenítéseket minden eddigi technológiánál kreatívabban képes kezelni. Vektoralapú animációk elkészítésére szolgáló, például a legtöbb bannerhirdetés alapjaként használt flash technológia erős konkurenciájaként is azonosítják a Silverlightot, azzal a különbséggel, hogy „3D-ben, videóban sokkal erősebb”. Toldi György, az Arcus Interactive Group fejlesztési igazgatója szerint ezen tulajdonságai miatt „sokkal kreatívabb, sokkal produktívabb, mint a flash és html környezet.”

A Szépművészeti Múzeum gyűjteményeit bemutató alkalmazás a weboldal sztenderd szöveg+kép alapú felsorolásával szemben három dimenzióban jeleníti meg a műtárgyakat. A térbeli, intuitív navigáció nagyobb fokú bevonódást eredményez, izgalmasabb élményt nyújt.

A Silverlight platformon elkészített megoldások nemcsak az interneten jelenhetnek meg, hanem úgyanúgy működhetnek mobilon, futnatnak CD-ről, vagy akár interaktív tv-ben egy set top boxban is betölthetőek. Élményszerű megoldásai, a kreativitás és a jó programozhatóság mellett tehát univerzális platformként is minden más eddigi technológiánál szélesebb lehetőségeket, lényegesen magasabb értéket képvisel.

Június 10-11-i közép-európai konferenciáján, a budapesti Szépművészeti Múzeumban több más új generációs technológiája mellett mutatta be a Microsoft az integrált webes platformot, a bemutató demonstráció anyagának elkészítésére pedig az Arcus Interactive Group szakembereit kérte fel.

A CEE REMIX 2007 Konferencia második napjának megnyitójában Paul Dawson, a Conchango vezető európai webdesign ügynökség képviseletében azt javasolja a leendő felhasználóknak, hogy „ne akkor csinálj meg valamit 3D-ben, amikor megvan rá a lehetőség, hanem amikor értelme van.” A Conchango tapasztalataiból az is kiderül, hogy az alapvető gondolkodásmód mellett sok ügynökségi kompetencia is megváltozik: a fejlesztői és designer munkák határai feloldódnak, és nagyobb szerepet kap a folyamatokban az „interaction designer”, vagy akár a producer.

A Microsoft számos kulcsfontosságú újgenerációs webtechnológiát kínál a felhasználóknak, egyúttal open source fejlesztéseket is integrál, illetve az utóbbi hónapokban több más egyedi fejlesztésű webes megoldást is megvásárolt portfóliójába. A Silverlight platform bemutatásán az Arcus Interactive Group dolgozott, a Microsoft felkérésére.

Kulcsszavak: Microsoft Arcus website

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09