Jelentősen megnövelték az iPhone akkuteljesítményét

Kiss Ádám Zoltán, 2007. június 18. 19:34

Az eredetileg célként kitűzött adatokhoz képest az Apple ma reggeli váratlan közleménye már jóval hosszabb készenléti és beszélgetési időt ígér, de más fontos újdonság is lesz a sorozatgyártású modellekben.

Az elemzők szerint ez jó példája a vállalat imázsát javító „kicsitmondásnak”, mely egyes nagyotmondó riválisok helyett azt az üzletpolitikát választja, hogy a kitűzött célhoz képest javítja a specifikációkat. Az iPone idén januári bejelentésekor Steve Jobs azzal szerette volna lenyűgözni nézőközönségét, hogy a nagyméretű színes érintőképernyő ellenére a készülék akár 5 órányi beszélgetésre, videónézésre és böngészésre lesz képes. Az új adatok szerint a beszélgetési értéket sikerült majd felével, 8 órára feltornászni, ami érezhető előrelépés lesz a felhasználók számára. A cég pontosította az általános használati időket, különválasztva a funkciókat. A böngészésre 6 órát, a videólejátszásra 7 órát ígér. A korábban 16 órányi audiólejátszást most 24 órában határozták meg. Az egyik legfontosabb adat azonban talán az, hogy a készenléti idő 250 órára, vagyis akár 10 napra nőtt, ami igazi eredmény.

A másik újítás azt jelzi, hogy az Apple tanult az iPod Nano idejekorán összekarcolódó kijelzőjének botrányából. A mostani bejelentés szerint a műanyag kijelzővédőt optikai felhasználásokból ismert magas minőségű üvegre cserélik le a végleges, sorozatgyártású modellek esetében, ez nehezebben karcolódik, és szebb rajta keresztül a megjelenítő képe.

Kulcsszavak: mobiltelefon Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50