Sony Ericsson: termékbemutató mobilshow

Kovács Attila, 2007. június 19. 10:19

Hagyományteremtő szándékkal, újszerű és rendhagyó termékbemutatót rendezett június 18-án a Művészetek Palotája Üvegtermében a Sony Ericsson. A vállalat közelmúltban bejelentett összes mobiltelefonját négy kategóriában (fotó, zene, web és dizájn) együtt láthatták és kipróbálhatták, tesztelhették a megjelentek.

Az élő zenei felvezetést követően Wágner Tibor közép-kelet-európai igazgató és Németh Viktor értékesítési vezető demo-vetítés segítségével, minden egyes új eszközről szólt, részletesen bemutatva azok főbb jellemzőit. A Sony Ericsson hasonló, show-elemeket is magába foglaló, zenés, filmes termékbemutatókra törekszik a jövőben - hangzott el a tegnap kora esti rendezvényen, a  Művészetek Palotájában. A bemutató termékismertetők középpontjában a június 14-i világbejelentés (négy új mobilkészülék, Bluetooth karórák, új zenei kiegészítők), illetve a május 8-i világbejelentés (okostelefon, két új dizájn-kategóriás mobil, egy prémiumkategóriás készülék, sztereo Bluetotth headset) termékei álltak.

A fotókamerás kategóriában bemutatták a K850 Cybershot alapú harmadik generációs készüléket. Ismertették a mobilhoz kapcsolódó videoblogolás és digitális navigáció lehetőségeit. Belépő szintű ebben a kategóriában a Z320 kagyló formájú mobil, amely két színben (lila, matt fekete) jelenik meg.

A zenei kategóriában megjelenő walkman újdonságoknál csak a Sony Ericssonnál jelenik meg a Track ID menüpont, illetve zenefelismerő szoftver használati lehetősége. Három új módszert dolgozott ki a Sony Ericsson a keresett zeneszám megtalálásához: a borító alapján való keresés, az ún. "érzelmi" keresés és az ún. "shake control" funkció alkalmazása, amely egy egyszerű rázással zeneszámok lejátszása előre-hátra léptethető. Ebben a kategóriában bemutatásra került a W580, a W660, a W910 (HDPA funkció is!) és a jelenlegi csúcsnak számító W960.

A web alapú készülékek közül a termékbemutatón szó volt a közép-alsókategóriás K530-ről és P990-et követő új, ötödik generációs P1 okostelefonról. Ez utóbbinál a WiFi csatlakoztatási lehetőség mellett kiemelkedő funkciója lesz a névjegykártya szkenner.

A szépség (dizájn) kategóriában megjelentek a SE Bluetooth karórái, a Z250 kagylótelefon, az új kijelző technológiával rendelkező T650, a diszkrét megvilágítási elemekkel rendelkező  S500, a HSDPA funkciót is teljesítő Z750 és a beépített FM rádióval rendelkező alapkategóriás T250.

Az új zenei kiegészítők között található: az egyszerűen használható HBH-D200 sztereo  Bluetooth headset, a kijelzőjén a telefonáló, illetve az éppen játszott zeneszám adatait megmutató HPM-90 sztereo headset, a HPM-83 sztereo headset, az otthoni vagy autós rádión a tárolt zeneszámokat lejátszani engedő MMR-70 FM zeneadó.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50