USA: ötször több Blu-ray lejátszó, mint HD DVD, vagy mégsem?

Kiss Ádám Zoltán, 2007. június 22. 11:04

Egy friss felmérés szerint az USA-ban ötödannyi HD DVD lejátszót adnak el, mint rivális rendszerre épülő modelleket, ez előrevetítheti a formátumháború végkimenetelét, vagy mégsem?

A Digital Entertainment Group adatai szerint az Egyesült Államokban immáron valódi kereskedelmi mennyiség, 1,4 millió Blu-ray lejátszó fogyott, ezzel ötszörösen lekörözve a HD DVD megoldásokat. Ez mintegy elnönteni látszik a két rivális harcát, míg nem nézünk picit a számok mögé. Akkor kiderül ugyanis, hogy az 1,4 millió Blu-ray lejátszóból tulajdonképpen 1,3 millió PlayStation3 modell, és mindössze 100 ezer különálló asztali lejátszót adtak el. A másik oldal adatait megnézve azt látjuk, hogy mindössze 300 ezer egységről beszélhetünk. Itt is érdemes azonban a számok mögé tekinteni, ebből a mennyiségből 150 ezer darab az Xbox 360 beépített HD DVD-je, és talán kicsivel több a különálló lejátszó. A verseny tehát még mindig nem dőlt el, és kiderül az is, mennyire fontos az újgenerációs játékkonzolok versenye. A fej-fej melletti verseny jövője egyelőre kétes, a filmipar egyre jobban a Blu-ray-t támogatja, ám az ilyen lejátszók fő forrása, a PlayStation3 nagyon rosszul fogy az utóbbi időben, így nagy kérdés, sikerül-e a Sony termékeivel elérni az oszthatatlan szabványhoz válás hoz szükséges kritikus tömeget.

Kulcsszavak: Blu-ray HD DVD DVD

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05