Új szereplő a mobilpiacon: 3 zenetelefon a Huaweitől

Kiss Ádám Zoltán, 2007. június 23. 18:44

A legnagyobb kínai hálózatieszköz-gyártó megelégelte a nyugati cégek sikerét, és kezdeti próbálkozásai után riválisai elevenére tapintva három nagy tudású, de olcsó zenetelefon forgalmazását kezdi meg világszerte.

Természetesen nem meglepetés a mobiltelefonok belsejében oly sokszor megtalálható Made in China felirat, a Huawei azonban úgy döntött, nem bérmunkában, hanem saját fejlesztésben ad ki élvonalbeli készülékeket. A CommunicAsia konferencián bemutatott modellek nem belépőszintű készülékek, melyek csak árukkal szeretnék vonzani a vásárlókat. A korábban sem ismeretlen, de nyugaton csak marginális szereplőként számon tartott Huawei mindhárom készüléke HSDPA 3G modell. Az U550-es egy összehajtható, míg az U 121 és U120 hagyományosabb mobil, ez utóbbi azonban 3G képességei mellett is csak 100 dollár alatti összegbe kerül majd. A bejelentés érdekessége, hogy olyan sajátfejlesztésű modellekről van szó, melyek árban a riválisok készülékei alatt vannak, ám tulajdonságaikban felveszik a versenyt a leginkább dinamikus 3G zenetelefonok piacán. Az új szereplő érdemi megjelenése megkavarhatja a nyugati mobilpiacot, de legalábbis jelentősen leszoríthatja az árakat, ami érdekes fejlemény az iPhone jövő heti megjelenése és a riválisok válaszkészülékeinek piacra dobásának fényében.

Kulcsszavak: mobiltelefon Huawei

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09