Oracle: Automatikus szinkronizálás és még több mobil platform támogatása

forrás Prim Online, 2007. június 24. 16:32

Az Oracle bejelentette az Oracle Database Lite 10g 3. verziójának megjelenését. Az átfogó megoldás mobil, illetve beágyazott környezeteket kiszolgáló alkalmazások gyors fejlesztését és bevezetését teszi lehetővé az Oracle ügyfelei és partnerei számra. Tökéletesített szinkronizálással, valamint az egyre több platform támogatásával az Oracle Database Lite 10g 3. változata egyedülálló képességeket ruházza fel a vállalatokat a mobil rendszereikben tárolt adatok kezelésére.

Az Oracle Database Lite 10g kiválóan méretezhető, mobil megoldás, amelynek segítségével az alkalmazások online hálózati kapcsolat nélkül, az Oracle adatbázisszerverrel történő időközönkénti szinkronizálással is használhatók. A mobil szervert és mobil relációs adatbázist magában foglaló Oracle Database Lite 10g 3. verziójának segítségével a felhasználók megbízhatóan és biztonságosan bonyolíthatják le az adatforgalmat a vállalati adatbázisokkal. A megoldás ezen felül az alkalmazások, az eszközök és a felhasználói engedélyek központi kezelését is biztosítja. A legújabb verzió ezen felül automatikus szinkronizálásra is képes. Az adatok kétirányú szinkronizálása felhasználói beavatkozás nélkül zajlik, a mobil felhasználók így zökkenőmentesen dolgozhatnak, függetlenül attól, hogy éppen kapcsolódnak-e a hálózathoz.

Könnyítés vállalati fejlesztők számára

Az automatikus szinkronizálás megvalósítása mellett az Oracle Database Lite 10g 3. verziója három további platformot, illetve tárolt eljárásokhoz két további fejlesztőnyelvet is támogat, jelentősen megkönnyítve ezzel a mobil alkalmazások fejlesztését. A különleges új jellemzők és fejlesztések közül néhány:

ˇ    Mobil adatbázis-támogatás Windows Mobile 5 és Windows CE Standard SDK 5.0 platformokhoz, JDBC-támogatás Symbian platformhoz, valamint Porting Kit eszközkészlet a stratégiai Oracle partnerek számára;
ˇ    Mobil adatbázis-támogatás az Oracle Containers for Java (OC4J) megoldáshoz WebToGo Java fejlesztési környezetek számára;
ˇ    C++ és C#/.NET tárolt eljárások támogatása (Java tárolt eljárások támogatásán felül);
ˇ    Tökéletesített fejlesztőeszközök: Mobile Server Repository Diagnostics Tool és Mobile Database Workbench varázslók.

Az Oracle Database Lite 10g termékről

Az Oracle Database Lite 10g komplett keretrendszert nyújt offline alkalmazások használatához. Segítségével az állandó hálózati kapcsolat nélküli, illetve a mobil felhasználók is elérhetik a vállalati adatokat, amikor és ahol csak erre szükség van – függetlenül attól, hogy kapcsolódnak-e hálózathoz. A termék kisméretű SQL-adatbázist, szinkronizálási funkciót, valamint az alkalmazások életciklus-kezelését megkönnyítő szolgáltatásokat foglal magában a mobil vagy csak alkalmanként kapcsolódó rendszerek számára. Az Oracle Database Lite 10g folyamatosan elérhetővé teszi a kiemelkedően fontos információkat és alkalmazásokat – anélkül, hogy ehhez állandó kapcsolattal kellene rendelkezni a vállalati alaprendszerekhez. Az Oracle Database Lite 10g segítségével a vállalatok növelhetik mobil munkaerejük hatékonyságát, termelékenységét és válaszidejét, csökkenthetik a költségeket és javíthatják az ügyfél-elégedettséget.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50