Új informatikai rendszer a Bethesda Kórházban

MTI Sajtóadatbank, 2007. július 2. 08:27

David A. Sampson, az Egyesült Államok kereskedelmi miniszterhelyettese pénteken ellátogatott a Bethesda Gyermekkórházba, ahol megtekintette az intézmény új informatikai rendszerét.

Az intézmény a Cisco Magyarország és a Magyar Telekom T-System támogatásával február 15-én indította el fejlesztési projektjét, amelynek keretében a legmodernebb informatikai eszközöket és szolgáltatásokat vezetik be a 171 ággyal működő kórház mindkét épületében. Velkey György, a Bethesda Kórház főigazgatója bemutatta az intézményt, majd körbevezette a látogatókat.

A támogatásból eddig elkészült az intézmény teljes területére kiterjesztett vezetékes hálózat, amelynek köszönhetően az adat-, hang- és képátvitel egy hálózaton történik, ezáltal egyszerűsödött az üzemeltetés és javult a kommunikáció.

Emellett kiépült a vezeték nélküli hálózat is, amelynek köszönhetően nem helyhez kötött az intézményen belüli kommunikáció, azaz a felhasználók kézi számítógépeikkel elérhetik a világhálót, vagy épületen belül ingyen használhatják a mobiltelefont.

Hétfőtől állnak át az új betegregisztrációra, de a nyár folyamán elkészül a híváskezelő központ, a beteghívó rendszer és az orvosi készülékek nyilvántartására, kórházon belüli helymeghatározására alkalmas RFID-rendszer is.

Az átfogó fejlesztésnek köszönhetően megújul a kórház teljes informatikai rendszere, így számos - még Nyugat-Európa legfejlettebb országaiban is újnak számító - eszközzel és szolgáltatással rendelkezik majd az intézményt.

Kulcsszavak: egészségügy

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50